"MERS ve Ebola'yı Griple Karıştırmayın"

"MERS ve Ebola'yı Griple Karıştırmayın"
PAÜ'den Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Ebola ile MERS'in belirtilerinin griple hemen hemen aynı olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Ebola hastalığı ile MERS virüsü belirtilerinin griple hemen hemen aynı olduğunu, Suudi Arabistan ve Batı Afrika ülkesine seyahat edenlerde görülen ateş yüksekliği, boğaz, kas, eklem ağrısı olanların bir uzmana gözükmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada MERS-CoV virüsünün 2012 yılından bu yana Suudi Arabistan'da görülen bir enfeksiyon tipi olduğunu belirterek, virüsün üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olduğunu ifade etti.

MERS virüsü ile sonbahar mevsiminde görülen grip ve nezle belirtileri ile aynı olduğuna dikkati çeken Turgut, "Ebola hastalığı ilE MERS virüsünün belirtileri grip ve nezle ile hemen hemen aynı. Ancak belirtiler, MERS virüsünün olması için yeterli değil. Bu virüsün belirtilerini nezle ve griple karıştırmamak lazım. Her haca gidip gelende bu hastalığın olması söz konusu değil. Ama gelenlerde klinik belirtiler varsa tabi MERS-CoV olarak düşünülmeli. Çünkü, bunlar benzer klinik tablolarıyla geliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.