“Bu Ahlaksız Diziye Müdahale Edin”

“Bu Ahlaksız Diziye Müdahale Edin”
ATV’de yayına konulan ve Diyanet camiasının tepkisini çeken Kertenkele adlı diziyle ilgili bir açıklama da Evrensel Hafızlar Derneği’nden geldi.

Dernek Genel Başkan Abdulkadir Sağlam, yetkililere “Vicdanları sızlatan, bu ahlaksız diziye müdahale edin” çağrısında bulundu.

Sağlam yaptığı yazılı açıklamada, ATV isimli televizyon kanalında yayınlanan ve özelde imamlar, genelde ise dindar insanlarla alay eden “Kertenkele” isimli diziyi, yapımcılarını, yayıncılarını, ATV idarecilerini, oyuncuları ve bu diziye müsaade eden herkesi kınadıklarını söyledi.

İlk bölümü 25 Ekim günü ATV’de ekrana gelen “Kertenkele” isimli dizide, hırsızlıktan hüküm giymiş bir suçlu olarak imam kılığında cezaevinden kaçan oyuncunun, dini eğitimi olmamasına rağmen hayatına ‘sahte’ imam olarak devam etmesinin, inanan insanları rencide edecek şekilde işlendiğini ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:

“Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) olarak bu seviyesizliği kınıyoruz. Eski Yeşilçam filmlerine rahmet okutacak şekilde ekrana gelen dizide, saygıdeğer İmamlarımıza saldıran senaristler vicdanları sızlatmıştır. ATV’de yayınlanan bu dizide suni olarak oluşturulan imam karakteri ile sadece İmamlarımıza değil, inandığımız değerlere de hakaret edilmektedir. Din olgusunun, dindarların ve imamların alaya alındığı, hafife alındığı dizide imam karakterlerinin ahlak zafiyeti var şeklinde öne çıkartılması asla kabullenilemez.

İmamlar üzerinden Anadolu coğrafyasının inanan bütün insanlarına saygısızlık yapan bu dizi, bütün değerlerimizi hedef almakta ve dindarları rencide etmektedir. Yanlış ve iftira dolu sahnelerin, özgürlük olarak nitelendirilme imkânı yoktur. İnanan insanları rencide eden, inandığı değerler ile alay eden ve küçük düşüren bir özgürlüğü, bizim kabullenmemiz asla söz konusu değildir.

Sizin maddi kaygılarınız, bizim inançlarımıza saldırmanızı haklı çıkartmaz. Sizin özgürlüğünüz, bizim özgürlüğümüzü asla kısıtlayamaz. Cami cemaatini bilgisiz, imamı ahlaksız gösteren ‘’Kertenkele’’ isimli dizinin bu ahlaksızlığa devam etmemesi için, öncelikle RTÜK olmak üzere bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum