Gülen MGK Kararlarını Böyle Desteklemiş!

Gülen MGK Kararlarını Böyle Desteklemiş!
Fethullah Gülen’in 1997 yılında katıldığı bir TV programında din ve vicdan özgürlüğünü ayaklar altına alınmasına, siyasi partilerin kapatılmasına, başörtüsü yasağının sokaklara taşmasına neden olan MGK kararlarına destek verdiği ortaya çıktı.

30 Ekim'de Milli Güvenlik Kurulu kararı ile Paralel örgütün "Kırmızı Kitap"a alınmasının yankıları sürerken, paralel medya MGK kararlarını itibarsızlaştırmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerine saldırmaya devam ediyor. 

Sabah'ta yer alan habere göre, Paralel medya yazarları Milli Güvenlik Kurulu ve kararlarını antidemokratik ilan ederken Fethullah Gülen'in 1997 yılında Gazeteci Yalçın Doğan'a yaptığı açıklamalarda bunun tam tersi ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

"MGK içtihat makamındadır, bana göre masumdur hata da yapsa bir sevap alır" diyerek 28 Şubat'ta yapılan zulme karşı duyulan tepkiyi sulandırmaya çalışan Gülen bugünkü paralel medyayla çelişiyor.

MGK İÇTİHAT MAKAMIDIR

Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla din ve inanç özgürlüğünün ayaklar altına alındığı, başörtüsü yasağının sokaklara kadar taştığı, siyasi partilerin komik gerekçelerle kapatıldığı günlerde bir TV programına katılan Fethullah Gülen tüm sorumluluğu REFAHYOL Hükümeti'ne yüklerken MGK hakkında sorulan sorulara şu cevabı veriyor:
 

"Mesela şimdi onlar da şöyle düşünüyorlarsa, biz burada milli güvenlik, milletimizin güvenliğini şayet koruma mevkiinde bulunuyorsak ister gerçekten öyle olsun ister bizim içtihatlarımıza, algılamalarımıza göre şu gelişmelerde rejim için şayet bir tehlike ise bizim sorumluluğumuz altındadır bunlara müdahale etmek. Müdahale etmediğimiz zaman tarih önünde suçlu oluruz mülahazasıyla hareket ediliyorsa meseleyi böyle algılıyorsa bana göre onlar masumdurlar. Eğer işin içinde bir hata varsa bu içtihat hatasıdır. Hatta fakihlerin mülahazasıyla da yaklaşılabilir, içtihattaki hatalar bir sevap kazandırır, isabet olursa iki sevap kazandırır mülahazası."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum