Sahteci... Tahrifçi

Sahteci... Tahrifçi
Anayasa Mahkemesi kararında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın kapatma talebine gösterdiği 400’ü aşkın kanıttan bir bölümünün gazete veya internetteki halinden farklılaştırıldığı, eksik ya da parçalı aktarıldığının t

Yüksek Mahkeme’nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’nın AK Parti’nin kapatılması için sunduğu 400 delilden sadece 30’unu kabul ettiğini hatırlatan Bozdemir, “Ahmet Necdet Sezer’in atadıkları bile bu duruma pes demişler! O zihniyet bile bu işe şaşmış kalmış” değerlendirmesinde bulundu. Bozdemir, Başsavcı Yalçınkaya’nın hukuk önünde suçlu olduğunu belirterek, “Hazine yardımından yoksun bırakma yaptırımına hükmeden AK Parti’ye yol haritası çizen Anayasa Mahkemesi, gerekçeli kararında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı ‘tahrifat yapmak’la suçladı. Yani sahtecilik ile suçlanan bir hukukçu ile karşı karşıyayız. İşte bu kendi başına bir skandaldır. Bu skandaldan geri dönüş olmayacağına göre yapılacak tek iş onurlu bir adımdır. Bu adımı biz Yalçınkaya’dan bekliyoruz. Derhal istifa etmelidir” diye konuştu.

“BAŞSAVCI YALÇINKAYA YARGILANMALI”
Yalçınkaya’nın suç işlediğini vurgulayan Bozdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Asılsız olan veya yalan olan bir varakayı tağyir veya tahrifine evrak sahteciliği denilmektedir. TCK’nın 204. maddesi, ‘Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ diyor. Yani Yalçınkaya’nın yaptığı suçtur ve yargılanması kaçınılmazdır.” 

“BU, HUKUKA VE AHLAKA AYKIRI BİR DURUM”
Söz konusu iddianamenin ekinde Ergenekon tutuklusu Ergun Poyraz’ın yorumlarından bile faydalanıldığını kaydeden Bozdemir, “Hazırlanan iddianamenin ekinde, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ergun Poyraz’ın ‘Patlak Ampul’ kitabına da yer verildi. Kimdir Poyraz? Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan, arşivinde ‘devletin savaş imkânlarını tehlikeye sokacak’ derecede gizlilik arz eden belgeler bulunan terör suçlusu! Hem evrak üzerinde tahribat hem de Ergenekon sanığının yorumlarından faydalanmak... Bu, hukuka ve ahlaka aykırı bir durumdur. 400’e yakın iddiadan sadece 30’unun kabul görmesi ise verilen kararın ne kadar ideolojik ve zorlama sonucu alındığının kanıtıdır. Verilen kararın ucube olduğunun en somut belgesidir” dedi.

ANAYASA MAHKEMESI’NIN TESBITI
Başsavcı Yalçınkaya’nın AK Parti’nin kapatılması için sunduğu delillerle ilgili mahkemenin tesbiti şöyle:
“Eylemlerden bir kısmının, gazetelerde veya internet sitelerinde yer aldığından farklılaştırılmış biçimde iddianameye alındığı ya da eksik ve parçalı biçimde aktarılmış olduğu, bir kısmının vaki olmadığı ya da sübut bulmadığı, bir kısmının ise düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğu görülmüştür.”

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.