Başörtülüye askeri tesislerde düğün bile yasak

Başörtülüye askeri tesislerde düğün bile yasak
Başörtülü hanımlara üniversite ve iş hayatı başta olmak üzere birçok alanlarda konulan kısıtlamalar artık özel hayatı da kapsayacak hale geldi. Başörtülü hanımlar şehit eşi veya annesi bile olsalar, askeri tesislere belli kısıtlamalar olmadan alınmıyor

Son olarak Ankara'da Hava Kuvvetleri Misafirhanesi'nde Saliha Y. isimli başörtülü bayan, eşiyle birlikte gittiği yemekli bir düğünden kötü muameleye maruz bırakılarak ayrılmak zorunda kaldı.

Davet üzerine 25 ekim cumartesi akşamı bir yakınlarının oğullarının düğün merasimi için Opera'da Türk Hava Kurumu arkasındaki HAKİK diye de bilinen Hava Kuvvetleri Misafirhanesi'ne giden Saliha Y. daha otoparkta görevli asker tarafından başörtüsünün çene altından fiyonk yapılarak bağlanması için uyarıldı. Bu uyarıyı dikkate alarak başörtüsünü istenilen şekilde bağlayan Saliha Y. bu sefer düğün salonunun girişinde kıyafet kontrolü için kapıda "gestapo" gibi bekleyen görevli sivil şef tarafından kaba bir şekilde uyarıldı. Başörtüsünün altından ufak bir bölümü gözüken bonesini çıkartmadan salona alınmayacağını belirten şef, buna karşı çıkarak kendisiyle tartışan eşini de odasına davet ederek kalabalık personelinin yanında tehdit etti.

Protesto edip ayrıldılar

Y. çifti tartışmaların uzaması üzerine düğün sahiplerinin en mutlu günlerinde huzurlarını bozmamak için hediyelerini verip kendilerine yapılan bu tavrı protesto ederek salonu terk ettiler. Gelişmelerden büyük üzüntü duyan düğün sahipleri de özür dileyerek davet ettikleri misafirlerinin gönlünü almaya çalıştılar.

Kayınpederi de havacıydı

Konu hakkında Habervaktim'e bilgi veren Saliha Y. "eşim, yıllarını Hava Kuvvetlerine vermiş emekli bir astsubay çocuğu. Çocukluğu ve gençliğinde sıkça tesislerine gittiği Hava Kuvvetlerine ait bir misafirhanede bu muameleye maruz kalmak onun çok zoruna gitti. Karşılaştığımız bu dayatmayı çok üzüleceği için kayınpederime anlatmadık. Zira onun, yıllarca hizmet verdiği bir müessesedeki bu gelişmeleri anlayacağını sanmıyorum. Kendisi buraları hala 'peygamber ocağı' sanıyor " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.