İşte Ergenekoncuların gerçek yüzü!

İşte Ergenekoncuların gerçek yüzü!
28 Şubat sürecinde on binlerce insan fişlendi, haksız yere işten atıldı. Bazı dergi ve gazeteler bu süreçte etkin rol oynadı. Bunlar arasında Strateji dergisi de yer alırken, derginin finansörü işadamı Turgut Büyükdağ'dan önemli itiraflar geldi: "Ergen

Turgut Büyükdağ, bir zamanlar 17 fabrikası, 2 bankası ve yüzlerce gayrimenkulu bulunan bir işadamıydı. Senelik 3,5 milyar dolarlık kazancı olan işadamı 'Ergenekoncu' dediği isimlerin Tekirdağ'daki yağ fabrikasına gelmeye başladıktan sonra servetini kaybettiğini iddia ediyor. Büyükdağ, kendisiyle alakalı yalan haberi yaptıran kişinin ise Ergenekon tutuklusu Gürbüz Çapan olduğunu anlattı: "Eski Denizcilik Bakanı Gürcan Dağdaş'la kavga ettiğim için hemşehrisi Gürbüz Çapan'la bana karşı beraber oldular. Ben bir televizyon programına çıkacağım zaman Gürbüz Çapan beni aradı ve 'Ne istiyorsun sen?' dedi. Ben de 'Dağdaş beni 25-30 milyon dolar zarara uğrattı. Paramı istiyorum' dedim. Canlı yayın öncesinde Dağdaş'la telefonda konuşurken sesi dışarıya verdim. Telefonda 'Çıkma konuşma paranı vereceğiz.' dedi. Haber müdürü olan Osman Balcıgil ve Serdar Kıvılcım canlı şahittir. Gürbüz Çapan da bana 'Kafana sıkar atarız seni.' dedi."

Strateji dergisinin yayına başlamadan önce kendisine ağır ekonomik külfet getirdiğini anlatan işadamı Büyükdağ, Veli Küçük ile tanışmasını Tuncay Güney'in ayarladığını dile getiriyor. Büyükdağ, "Mafya üstüme geldiğinde nedense Tuncay beni hep Veli Küçük'e götürüyordu. Güney bana 'Veli Küçük Bey var, sizin sıkıntılarınıza yardımcı olabilir.' dedi. Sonra beni Veli Küçük'le tanıştırdı. Tuncay, Veli Paşa'ya dergiden bahsetti. Yayına başladıktan sonra ise mafya babası Kürşat Yılmaz borcum olmadığı halde bir banka adına benden 20 milyon dolar para istiyordu. Tuncay yine beni Veli Küçük'e götürdü. Küçük bana reklam konusunda yardımcı oldu. Bu sırada yanımıza Veli Küçük'ün sağ kolu Yalçın Tanfer geldi. 100 bin dolar da Tanfer aldı benden. O da dolandırdı beni."

Büyükdağ, Ali Kalkancı'yı da kendisiyle İbrahim Gence'nin tanıştırdığını söyledi; "Bana şeyh olduğunu söylediler, ciddiye aldık. Bir gün Ali Kalkancı benim yağ fabrikama geldi. Namaz vakti Ali Kalkancı'ya siz kıldırır mısınız dedim. Bir baktım Fatiha Sûresi'ni bile okuyamıyor. Ben şunu çok geç fark ettim, olayları başından sonuna kadar sıraya koyduğun zaman büyük bir komplo olduğu ortaya çıkıyor zaten."

Dağdaş haraç iddiasını yalanladı

Turgut Büyükdağ'ın kendisinden 25 milyon dolar haraç istemekle suçladığı Refah-Yol hükümetinin Denizcilik Bakanı Gürcan Dağdaş, iddiaları daha önce Taraf Gazetesi'nde yalanlamıştı.(ZAMAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.