'Gezi ve 17 Aralık'ı Hangi Ülkeler Destekledi?

'Gezi ve 17 Aralık'ı Hangi Ülkeler Destekledi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Körfez ülkelerini darbeleri ve darbe girişimlerini desteklemekle suçladı.

Aktay, AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde verdiği "Yeni Ortadoğu ve Türk Politikası" konulu konferansta, 4 yıl önceTürkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasındaki "iyi işbirliğinde", Avrupa Birliği gibi bir yapı oluşturulmasının da hedeflerden biri olduğunu söyledi.

''BAZI ÜLKELER BUNU İSTEMEDİ''

"Fakat bu fikir bazı ülkelerdeki bazı endişeleri kamçıladı. Bazıları bunun olmasını istemedi" diyen Aktay, bu kapsamda dış güçlerden daha çok bazı bölge ülkelerinin tavrına bakılmasını istedi.

''KÖRFEZ ÜLKELERİ KORKTU''

Aktay, "Bence Körfez ülkeleri bu gelişmeden, iktidarlarını ya da kaynaklarını kaybetmekten korktular. Çünkü sonunda zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarını paylaşmak durumunda kalacaklardı" diye konuştu.

Körfez ülkelerinin Arap Baharı sürecini tersine çevirmek için darbeleri ve darbe girişimlerini açıktan desteklediklerini ve mali yardımda bulunduklarını anlatan Aktay,"Mısır'daki darbeyi doğrudan desteklediler. Tunus'taki ve Yemen'deki darbe girişimlerine destek verdiler" dedi.

''GEZİ OLAYLARINI DESTEKLEDİLER''

Aktay, "(Körfez ülkeleri) Türkiye'deki Gezi hareketini de destekleme girişiminde bulundu. Bunlar son derece profesyonel protestoculardı, meslekleri, işleri protestoydu. Sponsorları bulunan dikkatlice hazırlanmış bir proje Türkiye'de uygulandı" ifadesini kullandı.

''KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE İLGİLİ DELİLLER VAR''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Türkiye'de Gezi eylemleriyle eş zamanlı olarak Mısır'da Temerrüd hareketinin sahne aldığını ve her ikisinin "aynı taktikleri, aynı dili ve aynı usulleri kullandığını" kaydetti.

Aktay, "Kendine has bir yol izleyen, yargı darbesi yapmak isteyen 17 Aralık darbe girişiminin Körfez ülkeleriyle iyi bağlantıları olduğu yönünde bazı deliller var" dedi.

AB'YE MISIR ELEŞTİRİSİ

Aktay, Avrupa Birliği'ni de "Mısır'daki darbeye darbe diyemedikleri hatta darbeyi memnuniyetle karşıladıkları" için eleştirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum