Bekir Coşkun Ecdada Dil Uzattı!

Bekir Coşkun Ecdada Dil Uzattı!
Bekir Coşkun, bugünkü yazısında Osmanlı Devleti'ni de içine alarak verdiği örnekte rezil bir tesbitte bulundu.

Söğüt ve Domaniç çevresinde kurulan Osmanlı'nın seferlerini ağırlıklı olarak batıya yaptığı bilinir.

BESLENME, GÜVENLİK VE CİNSELLİK

Sözcü yazarı Bekir Coşkun insanın dünyaya geldiği andan itibaren "Beslenme, güvenlik ve cinsellik"le ilgili kaygılar taşıdığına ve yaşamını bu kaygılar üzerine kurduğuna yönelik bir yazı kaleme aldı.

Yazısında bilimadamlarının da bu tespitlere katıldığını hatırlatan Bekir Coşkun, insan üzerindeki bu kaygıların toplumlar ve devletler için de geçerli olduğunu yazdı. Coşkun aynı yazıda verdiği Osmanlı örneği ile de dikkat çekti.

OSMANLI SARIŞIN KIZLAR İÇİN BATIYA YÖNELDİ

Bekir Coşkun'a göre Türkler'in bir bölümü "beslenme" kaygısı ile Orta Asya'dan yola çıkarak Anadolu'nun en uçlarına kadar ilerledi. Burada Türkler'in bir bölümü Osmanlı adında bir beylik kurdu. Çünkü Osmanlı'nın kurulduğu yer "güvenlik" için de uygun bir yerdi.

Bekir Coşkun'un tespitlerine göre "beslenme" ve "güvenlik" kaygılarını gideren Osmanlı, üçüncü kaygıya yani "cinselliğe" yöneldi. Bunun için de batıyı seçti. Çünkü batıdaki kadınlar Anadolu'da yaşayanlardan çok daha güzeldi.

Sözcü yazarı bu tespitini şu kısa ifadelerle açıkladı:

"(Osmanlılar) hep batıya yöneldiler, çünkü güzel sarışın kızlar batıdaydı.. Seferlerin genelde batıya yapılması, bütün padişahların annesinin Sırp, yunanlı, Macar, Polonyalı, İtalyan, Bulgar, Rum vs. olması rastlantı değil bence.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum