ABD'de Teleziyon İçin 'Kimlik' Tartışması

ABD'de Teleziyon İçin 'Kimlik' Tartışması
ABD'de televizyon izleyenlerin sayısı giderek azalırken, gençlere televizyonu cazip kılmak için çeşitli yenilikler üzerinde çalışılıyor.

ABD’de gazete ve dergilerden sonra televizyonda çalışan gazetecileri de korku sarmış durumda. Zira ülkede gençler, klasik diye tarif edilen televizyon programlarını artık pek izlemiyorlar. Özellikle New York'lu gazeteciler bu televizyon krizinin daha fazla dallanıp budaklanmaması için televizyonu yeniden keşfetmeye çalışıyorlar, düzenledikleri seminerlerde, toplantılarda bu konuda kafa yoruyorlar.

Üniversitede gazetecilik dersleri veren Amerikalı Profesör Jeff Amy, yapılan araştırmalarda 18-29 yaş grubundaki kişilerin bundan 8 yıl önceki televizyon izleme oranının yüzde 42 dolayında olduğunu, bugün ise bu grubun televizyon izleme oranının yüzde 30’u geçmediğinin ortaya çıktığını anlatıyor. sosyal araştırmacı Amy Mitchell bu konuda şunları söylüyor: “Amerikalılar televizyon haberlerini seviyorlar, bu durum çok çok uzun zamandan beri böyleydi. Ama şimdilerde bir düşüş var.. Ve bu çok hızlı bir düşüş.”
'Televizyonu yeniden keşfetmek'

Profesör Jeff Amy, durum böyle olduğu için geleceğin televizyonunu yaratmak üzere “Yeni ve cesaretli vizyonlara” ihtiyaç olduğunu söylüyor. Gazeteci Jeff Jarvis bir noktaya daha dikkat çekiyor: “Biz televizyonu mezara koyacak kişiler olmak istemiyoruz, onu yeniden keşfetmek istiyoruz. Gazete kuruluşları, -aslında iş işten geçmiş olmasına rağmen- çaresiz durumda kaldıkları için yeni imkânlar aramaya başladılar. Şimdi bu konuda sırayı televizyon almış bulunuyor.”

Televizyonu çekici kılmak üzere yeni öneriler ortaya atılıyor. Örneğin kullanıcıların ihtiyacına göre hazırlanmış özel haberlerin ön plana çıkması, burada da sosyal medyadan tanıdığımız ucuz teknolojik yeniliklerin kullanılması öneriliyor. İnsanların haber içerikleri ile nasıl karşılıklı iletişim içinde olmaları gerektiği üzerinde duruluyor. Örneğin Ipad üzerinden bir muhabirin haber programını nasıl hazırlayabileceği tasarlanıyor. Ve burada da haberin kişiselleştirilmesi ile sosyal bakış açılarının birleştirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.