Deniz Seki'yi Yakalatan Ameliyat

Deniz Seki'yi Yakalatan Ameliyat
Kesinleşmiş cezası nedeniyle 6 aydır aranırken, hafta sonu yakalanarak cezaevine konulan Deniz Seki’nin yakalanma öyküsüne ulaşıldı.

İstanbul Narkotik Polisi (İNP), Deniz Sekihakkında Yargıtay’ın verdiği karardan sonra arama çalışmalarına başladı. Takibin ilk günlerinde hiçbir iz bulunamadı. Seki’nin kaçmasına nişanlısı Faruk Salman’ın yardımcı olduğu yönünde duyumlar alınınca polis, Salman üzerine yoğunlaştı. Ancak yapılan çalışmalar yine sonuç vermedi. İkiliden hiçbir iz yoktu. Ta ki 20 gün öncesine kadar.

POLİS, KAPICI KILIĞINA GİRDİ

Faruk Salman’ın eski eşi kanser hastasıydı. Üç çocuğunun annesi, ameliyat masasına yatırılacaktı. Salman, ameliyat günü hastaneye geldi. Polisler ilk kez Deniz Seki’ye yaklaştıklarını hissetti. Ameliyatın ardından hastaneden ayrılan Salman, takibe alındı. Salman, Esenyurt’taki Alkent 2000 sitesine girdi. Polis, daireyi belirlemek için siteye özel güvenlikçi ve kapıcı rolünde ekipler yerleştirdi. Bir yandan da son dönemde kiralanan daireleri belirlemek için harekete geçti. 6 ay önce bir daire kiralandığı, ancak burada bir doktorun kaldığı belirlendi. Site içine yerleştirilen polisler her gün üstlerine Seki’yi görmediklerine yönelik raporlar sunuyordu. Bu süreçte de Seki, teknolojik hiçbir ortamda yakınlarıyla bağlantıya geçmedi.

EVİN SALONUNDA BULUNDU

Polis, sitede 1.5 ay önce kiralanan bir daire buldu. A-6 Blok’taki dairede bir kadının kaldığı bilgisi alındı. Daireyi kiralayan kişi tespit edildi. Kiralayan kişiyle Faruk Salman arasında bir bağlantı bulundu. Bu arada Salman, ailesiyle tekrar görüştü. Bu görüşmede para aldığı, parayı da kiralanan ev için harcadığı öğrenildi. Polis artık emindi; dairede Deniz Seki kalıyordu. Narkotik Şube ekipleri, cumartesi günü mahkemeden alınan arama kararıyla dairenin kapısını çaldı. Kapıyı Salman açtı. Seki, evin salonunda ayakta duruyordu. Seki’nin cep telefonu yoktu. Evde sabit telefon da bulunamadı. Seki ve Salman, polis araçlarına bindirilerek, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Seki’nin, Tarabya’da oturduğu evden çıkışıyla başlayan kaçış süreci, Sarıyer, Tekirdağ ve Beylikdüzü’nden sonra Büyükçekmece’deki lüks sitede son bulmuştu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum