IŞİD'in Elinden Kızını Kaçırdı

IŞİD'in Elinden Kızını Kaçırdı
Hollandalı Aicha, IŞİD'li Ömer Yılmaz'la evlenmek için Rakka’ya gitti. Annesi Monique Türkiye sınırından girdiği Suriye’den kızını kaçırdı.

İnternetteki paylaşımlarıyla Suriye’de cihatçıların günlük hayatlarını aktaran militan Ömer Yılmaz’ın evlendiği genç kızTürkiye’ye getirildi. 19 yaşındaki Aicha, Türk asıllı Hollanda vatandaşı ve eski asker olan Yılmaz’la evlenmek için şubat ayında Maastricht’teki evinden kaçıp Suriye’ye gitmişti. Hollandalı bir TV kanalına söyleşi veren Monique, kızının sosyal medya üzerinden tanıştığı Yılmaz’ı ‘bir tür Robin Hood’ zannettiğini söyledi.

Monique’in uyarısıyla Hollanda polisi Aicha’nın pasaportuna el koysa da genç kız nüfus cüzdanıyla Türkiye’ye gelip Suriye’ye geçti. Kızının IŞİD’in üssüne dönüşen Rakka kentinde olduğunu öğrenen annesi Monique, ekim ayında Türkiye’ye geldi. İlk denemesinde sınırı geçemeyen Monique, geçen hafta kızının yardım çağrısına karşılık bütün uyarılara rağmen Rakka’ya gidip kızını buldu.

Anne-kız, Aicha’nın pasaportunun olmaması nedeniyle sınırda beklerken Yılmaz, Twitter’da “Son dakika! Öldürdüğüm, terk ettiğim, istismar ettiğim ve Tunuslu bir kardeşime sattığım söylenen eski karım şimdi Türkiye’de” yazdı.

BBC’ye konuşan Yılmaz, Aicha ile asıl evleneceği kişinin bir çatışmada ölmesi üzerine nikahlandıklarını belirterek, “Olmadı, ayrıldık. Ben yoluma, o yoluna gitti” dedi. Aicha’nın Hollanda’ya dönebilirse tanık olduğu olaylar hakkında kapsamlı bir sorguya alınması bekleniyor. Aicha ve Monique’in avukatı, anne-kızın bir hafta içerisinde Hollanda’ya dönebileceğini öne sürdü. Daha önce El Nusra üyesi olan Yılmaz’ın IŞİD’e geçtiği düşünülüyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum