KPSS'de Hayrete Düşüren İddia!

KPSS'de Hayrete Düşüren İddia!
Soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen 2010 KPSS’sinde ‘ful çeken’ler arasında ünlü gazeteci M.B.’nin yengesi de bulunuyormuş.

Paralel yargı tarafından örtbas edilmek istenen ancak soruşturma savcısının değiştirilmesi ile üzerindeki incelemeler derinleşen ‘2010 KPSS dosyası’, yeni skandallara gebe. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve örgütlü olarak sahtecilik’ suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorudan 110 ve üzeri doğru yapan 2 bin 676 aday mercek altına alındı. 

FOYASI ÇIKAR DİYE...

Adayların içinde dikkat çekici isimler var. Bunlardan ikisi, ünlü gazeteci M.B’nin yengesi A.B. ile onun kardeşinin eşi A.A. Gazeteci M.B’nin yengesi A.B.’nin, iptal edilen 2010 KPSS’ye girdiği ve Eğitim Bilimleri’nde 120 sorunun hepsini doğru yanıtladığı ortaya çıktı. Cemaatin dershanelerinde öğretmenlik yapan A.B’nin, dikkat çekmemek için ikinci sınava girmediği tespit edildi. Gazeteci M.B’nin kardeşi Y.B’nin eşi olan A.B, ilk sınavda gösterdiği bu ‘büyük başarıya’ rağmen 31 Ekim 2010 tarihinde yapılan ikinci sınava girmedi. İptal edilen sınavda Eğitim Bilimleri bölümündeki soruların hepsine doğru yanıt veren A.B, eğer ikinci sınava girse büyük bir düşüş yaşayacaktı. Böyle olunca da M.B. ile olan yakınlığı ve sınavdaki şaibeli durum ortaya çıkacaktı. Bu durumu göz önüne alan A.B. dikkat çekmemek için ikinci sınava girmedi. 

Diğeri çuvalladı

Şaibeli KPSS’de Eğitim Bilimleri bölümünde 110 ve üzeri doğru yapan adayların birçoğu karı-koca, akraba ve aynı mahallede oturan kişilerdi. 

Soruşturmada dikkat çeken A.B’nin kardeşi H.İ.A’nın eşi A.A’nın da sınava girdiği ve bu sınavda dikkat çekici bir başarı elde ettiği ortaya çıktı. A.A, 10 Temmuz’da yapılan KPSS’deki Eğitim Bilimleri’nde 120 sorudan 118 soruya doğru yanıt verirken, sadece 2 soruyu yanlış yaptı. Aynı kişi, 31 Ekim’de yapılan sınavda ise beklediğini bulamadı. İlk sınavdaki başarısının aksine A.A, ikinci sınavda ise 120 sorunun 60’ını doğru, 53’ünü yanlış yaptı. İlk sınav ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan bu düşüş, iptal edilen KPSS’nin ne kadar şaibeli olduğunu da gözler önüne serdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum