Alevilik Nedir? Cübbeli Ahmet Hoca Cevaplıyor

Alevilik Nedir? Cübbeli Ahmet Hoca Cevaplıyor
Alevilik nedir? Aleviler Müslüman mı? Bir Sunni Aleviyle evlenilebilir mi?

Alevilik nedir? Aleviler Müslüman mı? Bir Sunni Aleviyle evlenilebilir mi? Cübbeli Ahmet Hoca, gündemden düşmeyen “Alevilik” konusuna açıklık getiriyor; kamuoyunda sık sık tartışılan “Aleviler Müslüman mı”, “Bir Müslüman bir Alevi ile evlenebilir mi” sorularına cevap veriyor.

“Tabi ki Müslümandırlar” diyen Cübbeli Ahmet Hoca, “Bunun karşısında Sunni tabiri vardır. Sunniler Müslüman mıdır sorusu ne kadar fuzuli ise Aleviler Müslüman mıdır sorusu da o kadar lüzumsuzdur. Alevinin adından bellidir ki Hz. Ali’ye bağlılık iddiası var. Hz. Ali’ye bağlılık iddiası olanın tabi ki Hz. Muhammed Aleyhisselam’a (SAV) bağlı olmaması düşünülemez. Çünkü Hz Ali kimin damadıdır? Kimin halifesidir? Kimin varisidir?” diyor.

BAŞKA KONULAR VAR

Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasının devamında “Dolayısıyla burada başka konular vardır” deyip, bu “başka konular”a açıklık getiriyor:

“Bir insan ‘Ben Sunniyim’ der, ama sunilikten hiç haberi yoktur. Sunniliğin ne demek olduğunu bilmez. Amentü’yü sorsan İman şartlarından haberi yoktur. Allah kimdir sorusuna bir cevap bile veremez…

Sonuçta burada Sunilik Alevilik tartışması yoktur. Aslında ‘Neye inanıyor, nasıl inanıyor’ konusu vardır. Ve isimler üzerinde artık durmamak lazımdır.”

Cübbeli Ahmet Hoca’nın konuyla ilgili açıklamalarının tamamını dinlemek için TIKLAYIN

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.