Türkiye "Kalesini" Savunamadı

Türkiye "Kalesini" Savunamadı
Türk futbolu nereye gidiyor? Milli futbol takımımız EURO 2016 elemeleri ve hazırlık maçlarında kaç gol yedi? Avrupa kupalarında mücadele eden futbol takımlarımız kalelerinde kaç gol gördü.

Türkiye'nin hem milli futbol takımı hem de Avrupa kupalarında mücadele eden kulüpleri, savunmadaki performanslarıyla kötü sinyaller verdi.

Ay-yıldızlılar, EURO 2016 elemeleri ve hazırlık maçlarında kalelerinde gördükleri 12 golle elemelerde ilk 4 sırada yer alanlar arasında en fazla gol yiyen takım oldu.
Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden kulüpler, kalelerinde gördükleri ortalama gol sayılarıyla Avrupa'nın en büyük 5 liginde mücadele eden ekipler arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye, milli takım ve kulüp düzeyinde Avrupa arenasında yediği gollerle olumsuz bir istatistiğe imza attı.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, A Milli Takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri ve bu kapsamda oynadığı hazırlık maçlarında, Spor Toto Süper Lig kulüpleri ise Avrupa kupalarında kalelerini gole kapatamadı.

EURO 2016 elemelerinde çıktığı 4 maçın yalnızca birinden galip ayrılan ay-yıldızlılar, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Letonya ve Kazakistan'ın bulunduğu A Grubu'nda 4. sırada yer aldı. Grupta 7 gol yiyen milliler, Danimarka ve Brezilya ile yaptıkları hazırlık maçlarında da kalelerinde 5 gol gördü.

Toplamda fileleri 12 kez havalanan Türkiye, böylece 9 grupta finallere yükselme iddiası taşıyan ilk 4 sıradaki ülkeler arasında en fazla gol yiyen takım oldu.

Türkiye'yi, C Grubu 4'üncüsü Makedonya ve millilerle aynı grupta mücadele eden Hollanda 10'ar golle izledi. 2014 FIFA Dünya Kupası'nı müzesine götüren Almanya ile I Grubu lideri Danimarka'nın 8'er gol yediği bu süreçte, Kıbrıs Rum Kesimi, İskoçya, Finlandiya ve Litvanya ise 7 gole engel olamadı.

Sadece bir gole izin veren Ukrayna ve Romanya, elemeler ve hazırlık karşılaşmalarının en iyi savunma yapan takımları olarak göze çarptı. İsrail, Galler, Avusturya, Karadağ, Belçika, İngiltere, Arnavutluk ve İtalya ise 2 gol yedi.

Türkiye, EURO 2016 elemeleri ve bu kapsamdaki hazırlık karşılaşmalarında şu sonuçları aldı:

1-150.jpg

- Ülkelerin yediği goller

EURO 2016 elemelerinde ilk 4 sırada yer alan ülkeler, gruplar ve hazırlık maçlarında kalelerinde şu kadar gol gördü:

a-006.jpgb-001.jpg

 

 
c-002.jpg

- Türk kulüpleri de modaya uydu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Beşiktaş ve Trabzonspor'un temsil ettiği Türkiye, Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa'nın takımlarıyla yapılan karşılaştırmada da yediği gol istatistiğinde zirveyi kimseye bırakmadı.

UEFA organizasyonlarında kalelerinde takım başına ortalama 6,3 gol gören Türk kulüpleri, 6 takımdan oluşan İngiliz ekiplerini 2 golle geçti. Alman temsilcileri ise 4 golle Türkiye ve İngiltere'nin ardından "takım başına yenen gol sayısı" sıralamasının 3. basamağında yer aldı.

Spor Toto Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde 4 gol gördüğü maçlarla uzun süre gündemde kalan Galatasaray, 13 golü engelleyemeyerek kulüp düzeyindeki bu kötü istatistiğin en büyük pay sahibi oldu. Sarı kırmızılılar, UEFA ülke sıralamasında 21. konumdaki Belarus'un BATE Borisov takımından sonra "Devler Ligi"nin en fazla gol yiyen ekibi durumunda. BATE, 4 maçta 19 gol yemişti.

Beşiktaş ve Trabzonspor da bu kötü tabloya 3'er golle katkı sağladı.

2014-2015 sezonu Avrupa kupalarında takımı bulunan İngiliz, İspanyol, Alman, İtalyan, Fransız takımları ve Türk kulüplerinin yedikleri gol sayıları şöyle:

4-070.jpg

AA

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.