S.Arabistan ve Mısır'dan Çifte Zulüm

S.Arabistan ve Mısır'dan Çifte Zulüm
Suudi Arabistan ve Mısır gümrüklerinin, Türkiye'ye malzeme taşıyan Türklere akıl almaz zorluklar çıkardığı ortaya çıktı.

Özellikle Abdulfettah Es-Sisi’nin darbe ile başa geçmesinin ardından ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak için yoğun bir çalışma içerisine giren Suudi Arabistan ve Mısır, bu ittifakın doğal bir sonucu olarak bu ülkelerden Türkiye’ye malzeme taşıyan Türk vatandaşlarına çifte standart uyguluyor.

Bu iki ülkenin madurlarından biri de hac döneminde Türkiye’ye zemzem ticareti yapan Kırmızıgül Turizm adlı şirket. Şirketin sahibi Fatih Kırmızıgül’ün anlattıklarına göre, hacıların Türkiye’ye zemzem taşıma iznini iptal eden Suudi Arabistan, karayolu ile bunun gerçekleştirilmesine de izin vermiyor. Kırmızıgül, Suud yönetiminin Türk vatandaşlarına yönelik özel bir talimatıyla 18 otobüsün gümrükten geçirilmediğini söyledi.

70 BİN HACIDAN 15 BİNİNİN ZEMZEMİ…

Önceki senelerde THY uçaklarının her hacıya 10 litre zemzem suyu getirme hakkı tanıdığını belirten Kırmızıgül, bunun da kaldırılmasıyla birlikte hacıların zemzem temin etme imkanından mahrum bırakıldığını söyledi. 70 bin Türk hacıdan 15 bininin zemzemini taşıdıklarını söyleyen Kırmızıgül, tırların Suudi Arabistan sınırında engellendiğini aktardı.

‘’TÜRK OLDUĞUMUZ İÇİN İZİN VERMEDİLER’’

 ‘Bu Allah’ın suyu. Hacılarımızı bırakmıyorlar zemzem taşısın. Biz de 18 araçla 15 bin hacımızın zemzemini taşıyorduk. Ama gümrük müdürü tırların geçmesine izin vermedi. Türk olduğumuz için bunu yaptılar. 18 tırımızdan 3’ünü zor imkanlarla geçirebildik. Geriye kalan 15 tırımız gümrükte bekliyor iki aydır. Şoförlerimiz perişan durumda ne banyo yapabiliyorlar ne de doğru düzgün yemek yiyebiliyorlar’ diyen Kırmızıgül, zor şartlar altında geçirilen 3 otobüsün de Türk Gümrüğü tarafından engellendiğini ve hem kendilerinin hem de zemzemleri sipariş eden hacıların mağdur olduğunu belirtti.

‘’BARİ TÜRKİYE İZİN VERSİN, HACILARA AZ DA OLSA ZEMZEMİ ULAŞTIRALIM’’

Büyük zorluklarla tırların geçtiğini belirten Fatih Kırmızıgül, Türkiye’ye girmek istediklerinde de engellendiklerini söyledi ve Başbakan Davutoğlu’na çağrıda bulundu. Kırmızıgül, ‘Ben 28 yıldır hacca giderim. Bu süreçte hiç sıkıntı yaşamamıştık. Ama 2-3 senedir mağdur oluyorum. Hacdan gelen hiçbir şeye izin verilmiyor. Bizden suyu dökmemizi istiyorlar. İyi de bu Allah’ın suyu. Hacılar her gün yazıhanemize geliyor. Biz uyuşturucu taşımıyoruz zemzem suyu taşıyoruz’ dedi ve en azından 3 otobüsün geçirilmesi halinde 4 zemzem isteyen hacıya 2, 3 zemzem isteyen hacıya 1 zemzem vererek açığı kapatmak istediklerini belirtti.

MISIR BİZİ MAĞDUR ETTİ

Suudi Arabistan’dan gemi bileti olmasına rağmen gümrük müdürünün almadığını belirten Kırmızıgül, Ürdün’e geçtiklerini, oradan da ayrı bir bilet aldıklarını ve Mısır’a geçtiklerini söyledi.

ŞOFÖRLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU: KENDİLERİNİ YAKMAK İSTEDİLER

 ’20 gündür araçlarımız Mısır’da bekletiliyor, hiçbir hakları olmamasına rağmen 2 günde bir ceza yazıyorlar. Bunu sadece biz Türklere yapıyorlar. Şoförlerimize karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti eleştirerek tacizde de bulunuyor’ diyen Kırmızıgül, perişan halde olan şoförlerin kendilerini yakmak istediklerini de sözlerine ekledi.

2 aydır mağduriyet yaşayan Kırmızıgül, bu ülkelerin Türklere karşı uyguladığı çifte standart karşısında hükümetten yardım istiyor. Konsoloslukların gereğini yapmadığını söyleyen şirket sahibi, hacıların da mağdur olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum