Görmez'den Sinagog Saldırısına İlk Tepki

Görmez'den Sinagog Saldırısına İlk Tepki
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Kudüs’te 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sinagog saldırısını kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs’te 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sinagog saldırısını kınayarak, “İsrail askerleri Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girerek ağır tahrikte bulunsalar dahi, bir başka mabede zarar vermek bunu haklı kılmaz” dedi.

Filistin sorunun müzakere edilerek adil ve barışçıl bir yolla çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde bölgede şiddetin tırmanacağını vurgulayan Görmez, “Ne sebeple kim tarafından yapılırsa yapılsın Sinagoga yapılan bu davranış kabul edilemez” dedi.

İslam dininin mabet masuniyetini esas aldığını kaydeden Görmez, şöyle konuştu: “İslam, bütün dini mabetleri dokunulmaz görür. Hak arama ve haklı mücadelenin bir parçası olarak görülmesi mümkün olmayan mabetlere saldırmayı ve masum insanları öldürmeyi İslam büyük suç ve günah olarak kabul eder. Sindirmeyle ve şiddetle yapılacak her türlü tedbirler yeni tedhişleri var etmektedir. Filistin sorunu barışçıl yollarla ve müzakereyle adil bir çözüme kavuşturulmalıdır. Aksi takdirde insanlığın güvenliğini tehdit noktasına gelen bu sorun daha çok vahşet, dehşet ve şiddet doğuracaktır” ifadesini kullandı.
“Suçun şahsiliği prensibi esas alınarak yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı hukuken almalıdır” diyen Görmez; şöyle devam etti:

“Ancak bu saldırı bahane edilerek masum insanları suçlayıp onların üzerinde korku var edecek baskıların kurulması ve haklarının ellerinden alınmasına yönelik karşı hamlelerin gerçekleşmesi asla kabul edilemez. Mabetlere yapılan her türlü saldırıyı kınıyor, akıl ve sağduyu esas alınarak barışın egemen olmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum