BM'yi Tehdit Etti!

BM'yi Tehdit Etti!
Kuzey Kore, ülkesindeki insan hakkı ihlallerini irdeleyen ve Kuzey Kore’ye ceza verilmesi gerektiğini belirten Birleşmiş Milletler’i, nükleer testler yapmakla tehdit etti.

BM yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kuzey Kore’de insan hakları ihlallerinin çok fazla olduğunu ve bu konuda önlemler alınması gerektiğini ifade etmişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ise, bugün yaptığı açıklamada BM’yi nükleer test yapmakla tehdit etti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’in Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerini soruşturmaya yönelik tasarısını ABD’nin yönettiğini iddia etti. Kuzey Kore’nin nükleer tesislerinde yaşanan hareketlilikleri gösteren uydu görüntülerinin yayınlanması Kuzey Kore’nin BM’yi nükleer testle tehdit etmesi olarak algılandı.

BM İnsan Hakları Komitesi, geçtiğimiz Salı günü Güvenlik Konseyi’ne Kuzey Kore’deki insanlık suçlarının incelenmesi konusunda başvuru yapmıştı. Pyongyang yönetimi ise tasarının uydurma ifadelere dayandırılan ve Kuzey Kore’ye atılan bir iftira olduğunu dile getirmişti.

Açıklamada ayrıca tasarının onaylanmasının ABD tarafından yapılan büyük bir siyasi provokasyon olduğu ve bu tür saldırgan tutumların gelecek nükleer testleri askıya almalarına olanak vermediği belirtilmişti. Kuzey Kore 2006, 2009 ve 2013 yıllarında nükleer testler gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.