Hürriyet'ten 'Ak Saray' Skandalı

Hürriyet'ten 'Ak Saray' Skandalı
Hürriyet, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden büyük bir saygısızlığa imza attı.

Ak Saray olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı binası gazetenin emlak sitesinde 1 milyar dolar bedelle satışa sunuldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da mesaj yazıldı. İlan daha sonra yayından kaldırıldı.

Hürriyet’in emlak sitesi 29 Ekim’de hizmete giren yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı satılığa çıkardı. İlan, Tayyip Erdoğan adıyla ve “Sahibinden AOÇ’de 100 odalı lüks saray” başlığıyla sitede yer aldı.
1 milyar dolar bedelle satışa çıkarılan “Ak Saray” için Hürriyet’in emlak sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına şu mesaj da yayınlandı:

"Evet değerli vatandaşlarım. Milli iradeyi hazmedemeyen bazı mihraklar, bu sarayı gündeme getirerek istismar ettiği için, zaten milletimin olan bu sarayı milletime satıyorum.Sistem kabul etmediği için yazamadım. Sarayımızın fiyatı 1 milyar Amerikan doları. Pazarlık payı var. Saray yerin altında  4, yerin üstünde 4 olmak üzere toplam 8 kat. Şimdilik 1000 odası var. Şu an yapılan kısımlarla oda sayısı 5000'i bulacak. Mahkeme yapımı durdurduğu için, şu an ruhsat yok. Ama yeni HSYK'nın atayacağı hakimler ile bu problem çözülecek.”

k3dq8_1416505442_4988.jpg

Onaysız yayınlanması mümkün değil

Teknik olarak editör onayı olmadan yayınlanması mümkün olmayan ilan sosyal medyada gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum