Bakan, TFF'nin Kararını Yorumladı

Bakan, TFF'nin Kararını Yorumladı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, hakemlere yönelik aldığı son kararı değerlendirdi.

TFF'nin, hakemlere verilecek yetkilerle ilgili kararı hakkında değerlendirmede bulunan Kılıç, "Hakemlerin rahat ve objektif karar verebilmesi için gerekli ortamın sağlanması gerekir. Güncel bir konu olduğu için hakem camiasının kendini baskı altında hissetmesinden dolayı Futbol Federasyonu, hakemleredestek olmak için bu kararı almış olabilir" yorumunu yaptı.
     
Bakan Kılıç, geçen hafta kulüpler birliğinin ve federasyon yönetiminin kendisine yaptığı ziyarette de bir takım kararlar aldıklarını  söyledi.
     
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
"TFF tarafından açıklanan yetkilerin, hakemlere ayrılmış bölümdeki aktivitelerin ilke kararının devamı olduğunu düşünüyorum. Uluslararası standartlarda hakemler saha içerisindeki olaylarla alakalı olarak müsabakayla ilgili son kararı vermekle yetkili. Bir takımımızın uluslararası müsabakasında, hakem yaşanan olumsuz tribün olayından dolayı ara verip, soyunma odasına doğru giderken, anons yaptırıp, geri döndü ama dönmeyebilirdi. Bu onun yetkisinde olan bir şey. Dolayısıyla dünya uygulamalarında farklı bir şey olduğunu düşünmüyorum."
     
Maç öncesi ve sonrasında maçla ilgili kararların tamamının hakemin yetkisinde olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Hakemlerin de kendi içlerinde görevlerini iyi ve rahat bir şekilde yapabilmeleri için onlara da gerekli ortamın sağlanması gerekiyor. Ümit ediyorum ki bu adım, onların görevlerini biraz daha rahat yapabilmeleri için imkan sağlar" ifadesini kullandı.
     
"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, emniyet güçlerinin statlarda güvenliği sağlaması adına İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.
     
"Şunu çok iyi biliyoruz ki uluslararası anlamda hep bir şeyi yanlış yapıyoruz" diyen Kılıç, "Ben Türkiye'de yapılan müsabakaların nasıl yapıldığının ve nerede yapıldığının örnek gösterilmesini istiyorum. Yurt dışındaki örnekleri, Türkiye'ye örnek göstermek istemiyorum. Uluslararası yüksek nitelikteki müsabakalarda yapılan uyarılar anında yerine getiriliyor. Uyarılara göre hareket ediliyor. Orada olabiliyor da niye burada olmuyor  Bunu beraberce masaya yatırıp, inşallah çözümünü bulacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.