Genelkurmay Uyarmış!

Genelkurmay Uyarmış!
Genelkurmay İstihbarat Dairesi 6-7 Ekim olayları öncesinde çok çarpıcı bir rapor ile uyarmış.

Genelkurmay İstihbarat Dairesi’nin, 6-7 Ekim olayları öncesinde Emniyet ve MİT’e yolladığı raporda, PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın resmi kurumlarla ilgili keşif yaptığı ve hazırlanan bilgileri Irak’a gönderdiği belirtildi.

Raporda, örgütün eşzamanlı ve sansasyonel eylemler yapabileceği de vurgulandı
Genelkurmay Başkanlığı’na ait istihbarat raporlarında, 6-7 Ekim Kobani olaylarından önce Emniyet ve MİT’e, PKK’nın şehir yapılanması KCK tarafından resmi kurumlar üzerinde keşif yapıldığı bilgisinin verildiği ortaya çıktı. Raporda, eşzamanlı ve sansasyonel eylemler yapılabileceği vurgulanıyor.
30’un üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği olaylar öncesinde ilgili birimlere gönderilen istihbarat raporunda şu ayrıntılar yer aldı:

-PKK mensupları ve milislerince önümüzdeki süreçte gerçekleştirilmesi planlanan eylemler çerçevesinde; örgüt milisleri tarafından başta Hakkâri ve Şırnak olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, resmi kurumlara yönelik detaylı bir keşif çalışması yürütüldü.

-Bu çerçevede askeri birlikler, emniyet birimleri ve MİT üniteleri ile personeline yönelik olarak tesis, lojman ve mevzi, nöbet devriye güzergâhları gibi hususlar dokümante edildi.

-Çalışma Eylül 2014 sonu itibarıyla tamamlandı ve Irak alanına iletildi.

-Özellikle Hakkâri il ve ilçe merkezleri ile başta Yüksekova kırsalı olmak üzere eylem keşfi detaylı şekilde icra edildi.

-Örgütün güvenlik güçleri başta olmak üzere kamu kurumlarının lojmanlarını dahi eylem hedefi olarak belirleyip keşfini tamamlamış olması dikkate alındığında, olası eylemsel süreçte eşzamanlı ve sansasyonel eylemleri hayata geçirmeyi planladığı değerlendiriliyor.

-Milislere silah dağıtımı yönünde intikal eden bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, eylemler il/ilçe merkezlerinde yoğunlaştırılacak. Bu sayede güvenlik güçleri savunma pozisyonunda tutularak alan hâkimiyeti sağlamak amaçlanıyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum