Lionel Messi Gitmek İstiyor

Lionel Messi Gitmek İstiyor
Lionel Messi'nin "Barcelona'dan ayrılabilirim" açıklamasının ardında Neymar'dan Alexis Sanchez'e, Fabregas'tan yeni yönetimin tutumuna kadar birçok neden bulunuyor.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin "Sezon sonu ayrılabilirim" açıklaması şok etkisi yarattı. Yakın zamana kadar, "Futbolu önce çocukluğumun kulübü Newell's Old Boys ardından Barcelona'da bırakacağım" diyen Messi, Arjantin'in Ole gazetesine "Sezon sonu ne olacağı belli olamaz" diyerek karar değiştirdiğinin sinyallerini verdi. Aslında Lionel Messi uzun zamandır Barcelona'da rahatsız. Geçen sezon Arjantinli teknik direktör Gerardo Martino'nun başarısızlığından sorumlu tutulan yıldız futbolcu, ölümünden önce ziyaret ettiği eski hocası Tito Vilanova'ya "Barcelona'dan ayrılacağım" demişti.

 PSG'NİN KAPISINDAN DÖNDÜ

Bu sırada Paris Saint Germain'in teklifini değerlendirmekte olan Lionel Messi'yi Vilanova kalması yolunda ikna etmeyi başardı. 2016 yılında başkanlık koltuğuna dönmeye hazırlanan Joan Laporta'nın eski teknik direktör Pep Guardiola'yı yeniden Barcelona'nın başına getirmeyi hedefliyor. Guardiola, "Barcelona, Messi formdaysa iyi oynuyor, yoksa kötü" dese de ikilinin arasının iyi olmadığı biliniyor.
 
YENİ YÖNETİME GÜVENMİYOR

Nisan 2012'de oynanan El Clasico'da Real Madrid'e 2-1 yenildikleri maçın ardından Messi ile taktiklerini eleştirdiği Pep Guardiola arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Ardından Guardiola ayrılsa da, Messi için daha kötü günler başladı.  Her ne kadar şu anda başkan Josep Maria Bartomeu ile arası iyi olsa da, deneyimli yıldız yeni yönetimin uzun zamandır kendisini satmayı düşünmesinden şüpheleniyor.
 
'NEYMAR ALTERNATİFİM' DİYOR

Kulübün eski efsanesi Johan Cruyff, "Neymar alındığına göre Messi'nin satılması düşünülebilir." açıklaması da Barcelona yönetiminin bu yönde bir fikri olabileceği iddiasını güçlendiriyor. Cruyff, "Messi üzerinde inanılmaz bir baskı var. Stada giren herkes onun olağanüstü işler yapmasını bekliyor. Ama takımda etkili bir birliktelik olmadığı zaman Messi'nin işi zorlaşıyor." diyor.

Messi, Neymar'ın kendisine alternatif olarak alındığını düşünüyor. Joan Laporta'nın döneminde takımın tek yıldızı unvanının yeni yönetim tarafından elinden alınabileceği şüphesi kafasını kurcalıyor.

Messi'nin Neymar konusunda tek rahatsızlığı bu değil. 2013 yılında yenilenen sözleşmesinin, Neymar'ın altında kalmasına büyük tepki gösterdi. 22 yaşındaki futbolcuya gelişinden kısa bir süre sonra yapılan sözleşme teklifi de Messi'yi oldukça sinirlendirdi.Üstüne üstlük Barcelona 2. Başkanı Javier Faus'un "Messi'nin sözleşmesini yenilemeyi düşünmüyoruz." açıklamasına da, "O ekonomist ne anlar futboldan." diyerek sert bir cevap vermişti. Ardından sözleşme yenilese de, kırgınlığı geçmedi.

FABREGAS'IN GİDİŞİNE TEPKİLİ

Eski başkanı Laporta ve teknik direktörü Guardiola tarafından sürekli kamuoyu önünde desteklenen Messi, yeni yönetimin kendisine aynı şekilde davranmamasından şikayetçi. Takımın en iyisi olarak yönetimin kendisine daha iyi yaklaşımda bulunabileceğinden emin. Messi, ayrıca sakatlıklar yaşadığı 2012-13 sezonunda gelen eleştirilerden bıktı. Ardından da vergi kaçakçılığıyla suçlanması hem İspanya'dan hem de Barcelona'dan soğumasına yol açtı. Arjantinli gol makinesi bu sezon sahada da problemler yaşıyor. Özellikle top alamamaktan şikayet eden 26 yaşındaki futbolcu teknik direktör Luis Enrique'den 33 yaşındaki Xavi'nin ilk 11'de oynatmasını istedi. Luis Enrique bunları yerine getirmeye çalışsa da, Celta Vigo ve Real Madrid yenilgileri sonrası Messi'nin saygısını ve güvenilirliğini kaybetti. Messi kamuoyuna, "Bu sezon şampiyon olabilecek kadroya sahibiz." dese de gerçekte bunu düşünmüyor. Eşiyle eşi arkadaş olan yakın dostu Cesc Fabregas ve Arsenal'de harikalar yaratmakta olan Alexis Sanchez'in satılmasının büyük bir hata olduğu düşüncesinde. Bu olaylar üst üste gelince Messi gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Taraftarın tek ümidi ise eski başkan Laporta'nın yeniden seçilmesi. Laporta'nın önümüzdeki günlerde bir araya geleceği Messi'yi kalması konusunda ikna etmeye çalışacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.