‘Getirip Verdiler Giymesem Olmaz’

‘Getirip Verdiler Giymesem Olmaz’
Recep Dede Türkiye’yi yine ağlattı.

Ermenek’teki madenden cansız bedeni çıkan Tezcan Gökçe’nin cenazesinde yırtık lastiklerle herkesi ağlatan Recep Gökçe, sözleriyle bir babanın çaresizliğini ve gururunu ortaya koydu:

‘O lastiği atıver’ derler. ‘Atarım ben, siz karışmayın’ derim. Elin kadar ben alamadım mı? Elin kadar ben giyemedim mi? ‘Paran yoksa para verelim’ derler. ‘Param var’ derim ızdırabımdan

Türkiye onları “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?”, “Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın” cümleleriyle tanıdı. Her ikisi de 75 yaşında Recep ve Ayşe Gökçe çiftinin... Yüzlerindeki derin çizgiler, sanki 75 yıllık hayatlarında çektikleri tüm zorlukları özetliyor. Yaşamları hep yoklukla, yoksullukla geçen, üç ayda bir aldıkları maaş ile geçimlerini sağlayan 5 çocuklu Gökçe çifti, tuvaleti dışarıda, banyosu ise oturma odasının bir bölümü perdeyle çevrili iki göz bir evde yaşamını sürdürüyor.

‘Dişlerimiz tükendi’

Oğulları Tezcan’ın cenazesinde Recep Dede’nin parça parça olmuş lastik ayakkabısı, tüm mahsur kalan işçilerin aileleri gibi yoksulluğu gözler önüne serdi. Duygularını AA muhabiriyle paylaşan Gökçe’nin dilinden, yine herkesi ağlatan cümleler döküldü: “Bana hep ‘ihtiyacın varsa söyle’ derler. ‘Tamam söylerim’ derim. Ama yine de söylemem. Ayıp olur, telaşe olur. Yaşım genç. Aylığımı aldığımda ayakkabıyı alırım. ‘Paran yoksa para verelim’ derler. ‘Param var derim ızdırabımdan. Param yok, param olsa ben bu ayakkabılarla gezer miyim milletin içinde. Dişlerim yok. Eşimin de benim de dişlerim tükendi. Doktora yaptıracağımız dişler ‘tutar mı tutmaz mı’ diye sorduk. Yoksulluk nedeniyle gidip taktıramadık.” 

‘Getirip verdiler giymesem olmaz’

75 yaşındaki Recep Gökçe’ye, yeni lastik ayakkabı verildi. Gökçe’ye, pazarda 7.5 lira ile 10 lira arasında fiyattan satılan yeni lastik ayakkabıyı bu sabah cami imamı getirip verdi. Yeni ayakkabıdan memnun görünen Recep Gökçe, “İmam getirdi, şimdi giymem desem olmaz. Almam desem olmaz” dedi.

Valilik: Biz deri ayakkabı aldırdık

--1151947.jpegKaraman Valiliği, lastik ayakkabıların Valilik talimatıyla alındığı iddialarını yalanladı: “Vali Murat Koca son derece iyi bir niyetle Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör’e, Recep Gökçe’ye kışlık ayakkabı alınması talimatını vermiştir. Kaymakamın İlçe Müftüsü Mehmet Seven’e konuyu iletmesi üzerine, Bucak Mahallesi imamı Azim Pişkin görevlendirilmiştir. Kazancı muhtarı olan ve aynı zamanda ayakkabı satıcısı Nurettin Albayrak’tan kışlık deri ayakkabı alınmıştır. Bunun yanında imam Pişkin, o bölgede yaygın olarak lastik ayakkabı kullanıldığından dolayı kendisi de bir lastik ayakkabı hediye etmiş. Gökçe de yöre şartları nedeniyle lastik ayakkabıyı giymeyi tercih etmiştir. Valiliğimizin lastik ayakkabı alınması konusunda talimatı yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum