Gariban Ermeneklinin Dişi Ayakkabı Gibi Olmasın

Gariban Ermeneklinin Dişi  Ayakkabı Gibi Olmasın
Yırtık soğukkuyu ayakkabıları ile gündeme gelen Ermenek'teki maden faciası işçilerinin ailelerinden Gökçe çiftinin dişleri, Ermenek'e yakın yerde tedavi edilecek.

Ermenek'te maden kazasında oğulları Tezcan Gökçe'yi kaybeden Ayşe-Recep Gökçe çiftinin diş tedavilerini üstlenme kararı alan Ankara Diş hekimleri Odası, çiftin yaşadığı kente yakın yerde tedavilerinin yürütülmesinin yolunu arıyor.

Ermenek'te maden kazasında oğulları Tezcan Gökçe'yi kaybeden Ayşe-Recep Gökçe çiftinin diş tedavilerini üstlenme kararı alan Ankara Diş Hekimleri Odası, çiftin yaşadığı kente yakın bir yerde tedavilerinin yürütülmesinin yolunu arıyor.

Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı İlker Cebeci, yönetim kurulu üyeleriyle, maddi sıkıntı nedeniyle diş tedavilerini yaptıramayan çiftin tedavi sürecinin nasıl planlanması gerektiğini görüştüklerini söyledi.

‘Getirip Verdiler Giymesem Olmaz’

Çiftin yaşlarını ve yaşadıkları sıkıntıyı göz önüne alarak tedavi boyunca Ankara'ya gidiş gelişlerinin zor olacağı görüşüne vardıklarını anlatan Cebeci, şunları söyledi:

"Hastalarımızın durumunun ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Öncelikle çiftin sorununun tespit edilmesi gerekiyor. Çiftin Ankara'ya kadar gelmesine gerek kalmadan, Karaman'a yakın bir yerde durumlarının nasıl olduğunu tespit ettikten sonra tedavi sürecini planlamak istiyoruz."

Tedavi süreciyle ilgili planlamanın yapılabilmesi için Konya Dişhekimleri Odası ile irtibata geçeceklerini belirten Cebeci, "Öncelikle Karaman'da veya yakın başka bir yerde muayene edilmelerinin sağlanmasını isteyeceğiz. Nasıl bir tedavi gerektiğine karar verildikten sonra duruma bakılacak" diye konuştu.

Cebeci, tedavinin, çiftin Ankara'ya gelmeden yapılması için çaba göstereceklerini, Ankara Dişhekimleri Odası olarak ekipman, malzeme ve uzman desteği sağlayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum