Destici'den Hükümete Çözüm Süreci Soruları

Destici'den Hükümete Çözüm Süreci Soruları
BBP lideri Destici bedelli askerlik konusunun çözüm sürecinin parçası olduğunu belirterek, Milli Savunma Bakanı'na "Bölgedeki asker kaçağı sayısı kaç" diye sordu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Destici özellikle çözüm süreci ve bedelle askerlik tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak “ Şu anda gündeme getirilen bedelli askerlik konusu, çözüm sürecinin bir parçasıdır. Hükümet, bunu kendi inisiyatifiyle gündeme getirmemiştir. Milli Savunma Bakanına buradan soruyorum, bölgedeki asker kaçağı sayısı kaçtır?” dedi.

‘MİLLİ SAVUNMA BAKANI SORULARIMIZI CEVAPLANDIRSIN’

Destici, şunları kaydetti: “Şu anda gündeme getirilen bedelli askerlik konusu, çözüm sürecinin bir parçasıdır. Hükümet, bunu kendi inisiyatifiyle gündeme getirmemiştir. Milli Savunma Bakanına buradan soruyorum, bölgedeki asker kaçağı sayısı kaçtır? Bölgedeki gençlerimiz, PKK, dağa çıkarabildiklerini dağa çıkarmakta, dağa çıkaramadıklarını KCK yoluyla şehir yapılanmasında kullanmakta, geri kalanların da askere gitmemesi için onların üzerinde ciddi bir baskı yapmaktadır. Çözüm sürecinde yapılan müzakereler kapsamında bedelli askerlik yumuşatılacak, yani önce kamuoyunda konuşturulacak ve çözüm süreci içerisinde bölgenin gençlerinin askerlikten muaf tutulması konusu önümüzdeki dönemde gündeme getirilecek. Böyle bir pazarlık var mıdır yok mudur? Türkiye'de kamuoyunda konuşturulacak ve çözüm sürecinin içerisinde bölgenin gençlerinin askerlikten muaf tutulması konusu önümüzdeki günlerde kamuoyunun gündemine getirilecektir. Çok açık ve net bir şekilde dile getiriyorum. Böyle bir pazarlık var mıdır, yok mudur? Bölgedeki asker kaçağı sayısı nedir ve bölgede askerlik çağına gelip askere gitmeyen genç sayısı ne kadardır? Bahsedilen 800 bin asker kaçağının ne kadarı bölgededir ya da ne kadarı bölge nüfusuna kayıtlıdır. Büyük Birlik Partisi olarak bunun Milli Savunma Bakanı tarafı ndan cevaplandırılmasını istiyoruz.”

1353329802.jpg

‘SÜRECİ BAŞLATAN YÖNETEN DE PKK’

 

BBP Genel Başkanı Destici, şöyle devam etti: “Hükümetin sözcülerinin ve iktidar partisi yetkililerinin aleyhte ya da düzeltici açıklamalarına rağmen işin geldiği noktada PKK’nın siyasi sözcülerinin bölücülerin ifadelerinin doğru olduğu yani net bir şekilde bu süreci onların yönettiğini gözler önüne koyuyor. Başbakan Yardımcısı ‘sekretarya diye bir şey gündemimizde yok’ demişti. Ama bugün olduğu ortaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘süreci biz yönetiyoruz’ demişti. Neticede ona cevap olarak da, ‘süreci Apo başlattı ve o yönetiyor’ diyen PKK sözcüsünün doğru söylediği ortaya çıkıyor. Yine ‘İmralı’ya gidecek heyetleri Apo belirleyecek’ dediler, neticede o heyete 2 kişinin eklenmesinin Apo’nun talebiyle kabul edildiği basına yansıyor. Demek ki neymiş, aslında süreci başlatan da yöneten de sürecin hâkim tarafı, kazanan tarafı da PKK ve onun siyasi uzantıları olduğu net bir şekilde ortada.”

‘DİYARBAKIR'DA EŞİNİN YANINDA VURULAN ASTSUBAY GİBİ GEZ BAKALIM’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın muhalefet partisi komisyon üyelerine söylediği ‘yüreğiniz yetiyorsa Güneydoğu’ya gidin, niye gidemiyorsunuz?’ şeklindeki ifadeleri de değerlendiren Mustafa Destici, "Sayın Bakan sen gidebiliyor musun? Sen bırak bakalım yüzlerce askeri korumasız Diyarbakır’da eşinin yanında kafasına sıkılarak şehit edilen astsubay gibi çarşıda gez bakalım. Sen kendin gidebiliyor musun ki muhalefet partisinin üyelerine söylüyorsun. Onların gidememesi de senin ayıbın değil mi? Orada kamu güvenliğini sağlamakla yükümlü olan siz değil misiniz? Gerçekten bu ne yüzsüzlük, ne kadar yanlış bir ifade, cümle kurduğunun bile farkında olmayacak kadar cehalet içerisindeler" ifadelerini kullandı.

1353329780.jpg

PKK’NIN TALEPLERİ’

Bölücü terör örgütü PKK'nın taleplerini sıralayan Destici, şunları kaydetti: “PKK ne istiyor? Net bir şekilde 'Apo'ya özgürlük' diyor. İkincisi anadilde eğitim diyor. Üçüncüsü de demokratik özerklik diyor. Bunlar çok açık ve net talepler. Her ne kadar hükümet üyeleri, iktidar partisinin sözcüleri, Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ilgili bürokrat ve bakanlar bunu inkâr etseler de PKK'nın talepleri bunlar. Bir kısmını da resmi olarak olmasa da gayri resmi olarak almış durumdalar. Hükümetin temsilcilerinden ve Genelkurmay'ın açıklamalarından bölgede alan hâkimiyetinin bazı noktalarda yitirildiği, PKK'nın vergi daireleri, mahkemeler kurduğu, yol kontrolleri yaptığı herkesçe bilinen, malumun ilanı olan şeyler.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİ DERHAL DURDURULMALI’

Bölge insanının, korucuların, aşiretlerin ve sivil toplum örgütlerinin PKK'nın insafına terk edilmemesi gerektiğini söyleyen Destici, “Ulusal güvenliğimizi birinci derecede tehdit eden bu çözüm sürecinin derhal durdurulması ve Türkiye'nin PKK'yı kökünden kazıyacak yeni projelerle bu mücadeleyi başlatması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum