Karayılan: PKK O Bölgeden Çekildi!

Karayılan: PKK O Bölgeden Çekildi!
Murat Karayılan, PKK'nın Irak Kürdistan Bölgesi'nde IŞİD'e karşı yerleştiği bazı bögelerden çekildiğini açıkladı.

PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin tepe ismi Murat Karayılan, PKK'ın IŞİD saldırıları sonrası Irak Kürdistan Bölgesi'nde yerleştiği bazı bögelerden ihtiyaç kalmadığı için çekildiğini açıkladı. Karayılan “Laleş ve Duhok'ta ihtiyaç olmadığını gördükten sonra, Duhok dağlarından çekildik, Laleş'ten de çıktık. Eğer gerek duyulursa, neresi olursa olsun oradan çıkarız” dedi.
 
Azadiya Welat'a verdiği mülakatın üçüncü bölümünde, Mahmur, Kerkük, Duhok ve Laleş'e kadar gönderdikleri güçleri anlatan Karayılan, "İnanıyorum ki HPG güçlerinin gönderilmesi hem Güney halkı için moral oldu, hem de peşmergeyi teşvik etti. Etkileri olumluydu" dedi. Karayılan, şunları da söyledi:
 
“PKK kendi ulusal görevini yerine getirdi. Güneyli kardeşlerinin imdadına yetişti. 'PKK girdiği yerden çıkmaz' diyorlardı. Ama biz Laleş ve Duhok'ta ihtiyaç olmadığını gördükten sonra, Duhok dağlarından çekildik, Laleş'ten de çıktık. Eğer gerek duyulursa, neresi olursa olsun oradan çıkarız."
 
"Şengal'de özel bir durum olduğunu ve Kürt güçlerinin saldırıya geçmesi gerektiğini ifade eden Karayılan, şöyle devam etti:
 
“Saldırıya geçerek Şengal'i kurtarmamız gerekiyor. KDP, YNK ve Irak devletine çağrıda bulunuyoruz. Gelin Şengal'i kurtaralım. Biz kendimiz önemli bir rol oynayabiliriz. Eğer onlar gelmezse, biz kendi gerilla imkanlarımız ile yeni çabalar içerisine gireceğiz. Ama bu da zaman istiyor. Taktik meseleler böyledir."
 
Karayılan, bu konuda hem Kürdistan Bölgesi Hükümeti hem de Merkezi Irak Hükümeti ile temaslarının olduğunu belirterek, "Gündeme koymak için tüm çevreler nezdinde çaba içerisindeyiz. Zira, hızlı bir çözüm gerekiyor. Ayrıca güçlerimizi de hazırlıyoruz" dedi.
 
Kürtler’in “ortak komutanlık” kurması gerektiğini de ifade eden Karayılan, bu konuda şöyle konuştu:
 
"Şimdi Kerkük'te, Mahmur bölgesinde ortaklık var. Şengal'de çok ön planda değil, zayıf da olsa zaman zaman ilişki ve koordinasyon oluyor. Bakın şimdi Kobanê'de peşmergevar. Ama üst kademede bir ortaklık yok. Bize göre, mevcut koşullar bazı şeyleri zorunlu kılıyor. Kürt halkının kazanımları ve değerlerinin korunması için savunma güçlerinin ortak olması gerekiyor. Ortak bir Komutanlık olmasa bile stratejide ve taktikte, genel planlar konusunda paylaşım olabilmesi için ulusal bir savunma kurumu gerekiyor. Bu Ortak Komutanlık biçiminde de olabilir, meclis veya komite şeklinde de olabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum