Bakan Açıkladı! 74 Bin Personel Alınacak

Bakan Açıkladı! 74 Bin Personel Alınacak
2015'te kamuya ne kadar öğretmen alınacak? 2015'te kamuya ne kadar personel alınacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı:

2015'te kamuya ne kadar öğretmen alınacak? 2015'te kamuya ne kadar personel alınacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamaları konusunda, 2015'te kamuya toplam 74 bin personel alınacağını belirterek, "Bunun içerisinden ne zaman ve ne kadar bize tahsis edilir o Bakanlar Kurulu'nun kararında" dedi. 

Avcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bütçede öğretmenlere tahsis edilen kadro sayısı ve Şubat ayında atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Avcı, son atamada 40 bin kadroyu kullandıklarını ifade etti.

Bu süreçte engelli öğretmenlerin atamasının da gerçekleştirildiğini aktaran Avcı, yaklaşık 29 bin öğretmenin Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki  23 ile atandıklarını kaydetti. Avcı, bu bölgelerdeki öğretmen norm kadro doluluk oranının Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını ifade etti. 

Kürtçe öğretmen atamasının niye yapılmadığına ilişkin bir soruya Avcı, "İlk defa bu yıl yaptık. Sayı yeterli değil. 18 norm verildi, 17 atama yapıldı. 18 norm kadro karşılığında 17 kişi görevlendirildi. Kırmanci ve Zazaki’de" yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.