Davutoğlu Uyardı! En Büyük Darbe Olur

Davutoğlu Uyardı! En Büyük Darbe Olur
Başbakan Ahmet Davutoğlu Atlantik Konseyi Toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Enerji konusuyla ilgili üç boyutlu tahlil yapmak gerekirse ilk önce inasi boyut gelir. Enerji dolaşımını arttırıken çevreyi de koruyacağız.

HEPİMİZ İNSANLIĞIN İÇİŞLERİ BAKANIYIZ

Çevre söz konusu olduğunda ulusal politikalarımızı bir tarafa bırakarak insanlığın bakanlığı olarak konuşmamız gerekiyor. Hepimiz geleceğin insanlığın içişleri bakanlığnı yapıyoruz. Biz enerjimizi çeşitlendirmek istiyoruz.

TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARINARTTIRILMASINI İSTİYORUZ

Enerjinin merkez coğrafyası olan Türkiye'deki yatırımların arttırılmasını istiyoruz.Ümit ederiz ki petrol fiyatlarına dayalı bir savaş yerine, herkesin yararlanabileceği bir enerji politikasının uygulanmasıdır.

ENERJİ ÇATIŞMA ARACI OLMAMALI

Enerjiyi çatışma aracı olarak kullanırsak bunun kazananı olmaz. Biz ne halkına zulmeden rejimler istiyoruz, ne de bu boşluktan yararlanan terör örgütleri istiyoruz.

TANAP BARIŞ PROJESİDİR

TANAP bir enerji projesinden çok barış projesidir.Irak'ta hem nüfus çok, hem de yer altı zenginliği çok. Eğer Irak'ta istikrar olursa 5 yılda en çok büyüyen ülkeler arasına girer. Maalesef Irak'ta bazı kimseler siyasi sistemlerin dışına itildi.

IRAK ARTIK TERÖRLE ANILMASIN!

Türkiye'nin en çok istediği şey Irak'ı birliğini koruyabilmesidir. Biz gerekli anlaşmaları yaparak, Irak'taki enerjinin uluslararası piyasaya sunulması noktasında elimizden geleni yapacağız.Gelin artık Irak bir terör ülkesi olarak anılmasın. Zenginlikleriyle anılsın.

Kıbrıs'ta eğer herkes, bölgedeki enerji kaynaklarının adanın tamamına ait olduğunda mutabık kalırsa herkes kazanır.

EN BÜYÜK DARBEYİ BU VURUR

Kıbrıs'ta barış geciktikçe maaliyet artıyor. KKTC ve Rum kesimi beraber bir komite kurarak yer altı zenginliklerini kullanabilir. Enerjiyi kimse silah olarak kullanmasın!. Kıbrıs müzakerelerine en büyük darbeyi bu vurur.

O PROJEYE KİMSE İNANMIYORDU

Bakü-Tiflis-Ceyhan projesine kimse inanmıyordu ama oldu. Azerbaycan büyük refah kazandı. Gürcistan ve Türkiye de yararlandı.

Ukrayna jeopolitik çatşma alanı olmaktan çıkarılmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum