Vali'den Süper Misilleme

Vali'den Süper Misilleme
Edirne Valisi Dursun Şahin, Mescid-i Aksa'ya baskını nedeniyle İsrail'e kızdığını açıklayarak restore edilen sinagogla ilgili çalışmaları kısıtladı.

Edirne Valisi Dursun Şahin, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına kızınca şehirde restore edilen sinagogun kullanımıyla ilgili kısıtlama kararı aldı.

Tarihi Edirne Büyük Sinagogu, 2010 yılından bu yana 3 milyon 700 bin liraya restore ediliyor. Musevi Cemaati, restorasyonu bitmek üzere olan sinagog’da ibadet ve düğün töreni yapmak için valiliğe başvurmuştu.

Planlama da bu yönde yapılıyordu. Ancak Edirne Valisi Şahin, bu planı askıya alıp sinagogun müze olarak kullanılmasına karar verdiklerini söyledi.

‘BÜYÜK KİNLE SÖYLÜYORUM’

Vali Şahin, “Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların mezarlıklarının etrafını temizliyor, projelerini kurula gönderiyoruz. Buradaki tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak tescil edilecek. İçinde bir sergileme, vitrinleme yapılmayacak” dedi. 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum