İdam Edilen Türk Garsonla İlgili Acı Gerçek

İdam Edilen Türk Garsonla İlgili Acı Gerçek
Suudi Arabistan'da idam edilen Türk garsonla ilgili, Türkiye'nin bir çok girişimde bulunduğu, fakat idamı engelleyemediği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Suudi Arabistan mahkemelerince idama mahkum edilen Türk vatandaşı Ali Ağırdaş'ın cezasının 20 Kasım'da infaz edildiğinin üzüntüyle öğrenildiğini belirtti.

"SÜREÇ BAŞINDAN İTİBAREN TAKİP EDİLDİ"

Bilgiç, konuya dair bir soruya verdiği cevapta, Ağırdaş hakkındaki adli sürecin, başından itibaren gerek Dışişleri Bakanlığı gerek Riyad Büyükelçiliği tarafından yakından izlendiğini ve cezasının hafifletilmesine yönelik girişimler her seviyede sürdürüldüğünü kaydetti. 

"İDAMIN, HAPİS CEZASINA ÇEVRİLMESİ İSTENDİ"

Türkiye'nin, verilen idam kararının hapis cezasına tebdil edilmesi talebimiz son günlere kadar devam eden müteaddit girişimlerle ilgili Suudi makamlara iletildiğini vurgulayan Bilgiç, "İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, her düzeyde ve sıklıkla dile getirdiğimiz bu talebimizin dost bir ülke tarafından karşılanmaması üzüntü ve hayal kırıklığımızı artırmıştır. Merhum Ağırdaş'a Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve metanet diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum