Şanlıurfa'daki Silahlı Saldırıyla İlgili Flaş Gelişme

Şanlıurfa'daki Silahlı Saldırıyla İlgili Flaş Gelişme
Eski Suruç Belediye Başkanı Tekinalp ve oğlunun hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin bir kişi tutuklandı, olayla ilgili 5 kişi için de yakalama kararı çıkartıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 19 Ekim'de Suruç ilçesi Aligör Mahallesi yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Salih ve oğlu Sinan Tekinalp'in saldırganını yakalamak için çalışma başlattı.

Bu kapsamda oluşturulan 12 kişilik özel ekip, Salih Tekinalp'in olaydan 4 ay önce uğradığı ve yaralı kurtulduğu saldırıyı da göz önünde bulundurarak, Tekinalp ailesinin yakınlarıyla görüşüp ticari faaliyetlerini incelemeye aldı.

Tekinalp'in bazı kişilerle ticari anlaşmazlığı olduğunu belirleyen ekipler bu kişilerle yaptığı görüşmelerde olayı Mehmed D'nin (34) gerçekleştirdiği bilgisine ulaştı. Zanlının Şırnak'a bağlı Cizre ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler yaptıkları operasyonla Mehmet D'yi gözaltına aldı.

Şanlıurfa'ya getirilen zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yoğun güvenlik önlemleri altından Suruç Adliyesi'nden çıkartılan Mehmet D, Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderildi. 

Bu arada, olayla ilgili 5 kişi için de yakalama kararı çıkartıldı.

- Olay

Sinan Tekinalp'in kullandığı 33 B 3254 plakalı otomobil 19 Ekim 2014'te Suruç ilçesi Aligör Mahallesi girişinde silahlı saldırıya uğramış araçta bulunan eski Suruç Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp hayatını kaybetmişti. 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.