Mülteci Gemisine Kurtarma Operasyonu

Mülteci Gemisine Kurtarma Operasyonu
İçinde 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir geminin KKTC açıklarında arıza yapması üzerine kurtarma operasyonu başlattı

İçinde 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir geminin KKTC açıklarında arıza yapması üzerine Türkiye ve KKTC Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma operasyonu başlattığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki "Haj Zaher" isimli ticari gemi Girne'nin 4,5 mil kuzeyinde makine arızası yaptı.

300'E YAKIN MÜLTECİ YARDIM BEKLİYOR

Geminin olumsuz hava şartlarından dolayı sürüklenmesi nedeniyle KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiyi kurtarmak için operasyon başlattı. Operasyon sırasında gemide içinde 1'i hamile 40 kadın, 30-35'i çocuk olmak üzere 300'e yakın mültecinin bulunduğu tespit edildi.

KKTC İSTEDİ TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Bu arada, KKTC'den gelen talep doğrultusunda da Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler de harekete geçti. Mersin'de konuşlu 1 sahil güvenlik arama kurtarma gemisi ile 1 ani müdahale botu olay yerine sevk edildi.

Operasyona KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Girne ve Gazimağusa'da görevlendirilen 3 sahil güvenlik botu da destek verdi. Demir atması sağlanan gemi KKTC sahilinin 500 metre kuzeyinde kayalıklara çarpmadan durduruldu.

Gemide bulunan mültecilerin Girne Limanı'na tahliyesi için çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.