Lavrov: Rusya'ya Karşı Dünyaya Baskı Yapıyor

Lavrov: Rusya'ya Karşı Dünyaya Baskı Yapıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin, Rusya’yı izole etmek ve cezalandırmak için tüm dünyaya baskı uyguladığını söyledi.

Rusya Dışişleri ve Savunma Politikaları Konseyi’nde konuşan Lavrov, “Tüm dünyada Amerikan Büyükelçileri ve temsilcileri üst düzey yetkililerle konuşup Rusya’yı cezalandırmalarını istiyorlar. Bu konuda milyonlarca doğrulama var. Burada yakın müttefiklerimiz dahil herkese gidiyorlar.” eleştirisi getirdi.

ABD’nin küresel ihtirasları ile gerçek imkanları arasında uyumsuzluğun giderek arttığını ve ABD’nin tüm dünyayı tahakküm altına alma çabalarının ters etki oluşturduğunu ifade eden Lavrov, “Gelişmekte olan yedi ekonominin gayri safi milli hasılaları toplamı, Batılı G7’den büyük.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın ekonomisinin yaptırımlardan zarar gördüğünü belirten Rusya Dışişleri Bakanı, bu durumda yaptırım uygulayan ülkelerin de fazlası ile zarar gördüğüne dikkat çekti. Lavrov’a göre, Batılı ülkeler yaptırımlarla Rusya’nın sadece politikalarını değil, rejimini de değiştirmek istiyor.

Avrupa ile ilişkileri durdurmak istemediklerini belirten Rusya Dışişleri Bakanı, “Hiç kimse Avrupa ile işbirliğini keserek kendi ayağına sıkmak istemez. Ancak herkes bilir ki işler her zaman normal olarak ilerlemez.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.