Şükür'ün Sinagog Hassasiyeti

Şükür'ün Sinagog Hassasiyeti
Edirne Valisi’nin şehirde restore edilen sinagogun kullanımıyla ilgili kısıtlama kararı alması ve sinagogu müzeye çevirme kararı alması Hakan Şükür’ü kızdırdı.

Edirne Valisi Dursun Şahin’in İsrail’in Mescid- i Aksa’ya saldırısı ve şiddet içerikli adımları sonrası Edirne’de bulunan eski sinagogu müzeye çevirme kararı bazı çevreler tarafından hoş karşılanmadı.

Vali Şahin’in, “Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların mezarlıkların etrafını temizliyor, projelerini kurula gönderiyoruz. Buradaki tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak tescil edilecek. İçinde bir sergileme vitrinleme yapılmayacak.” sözleri  Eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür tarafından hoş karşılanmadı. Şahin’in açıklamalarına tepki gösteren Şükür, “Biri valiye Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarının inanç özgürlüğünü hatırlatsın.” diyerek Şahin’in aldığı karara tepki gösterdi.

hakan1.jpg

Şükür’ün sözlerinin ardından twitter’da ortalık yıkıldı. Tepkiler ardı ardına geldi.

İŞTE O TEPKİLER

hakan2.jpg

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum