Zeybekçi: İzmir Süslü Bir Kız Gibi Ama..

Zeybekçi: İzmir Süslü Bir Kız Gibi Ama..
Ekonomi Bakanı Zeybekçi,"İzmir'in bir süslü gelin kız gibi güzellikleri olmasına rağmen maalesef bunu ortaya çıkaramıyor"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,"2015 seçimlerinde ne yapmalı ne etmeli demokrasi tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini yaşatmalıyız. Bu da yeni anayasa ile olacak. Yeni anayasayı tek başına yapacak çoğunluğu sağlamaya yönelik adımlar atmalıyız" dedi.

İzmir'deki programı çerçevesinde Selçuk ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Zeybekci, burada partililere hitap etti.

Selçuk'un Ege Bölgesi'nin en zengin ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Zeybekci, "Tarihin ve Allah'ın çok cömert bir şekilde zenginliklerini serpiştirdiği bir yer. Ama maalesef değerlendirilememiş" diye konuştu.

Selçuk'ta turizm alanında yapılan ve yapılacak pek çok çalışma olduğunu kaydeden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Selçuk artık yolların geçmediği bir yer değil yolların başladığı bir yer olacak. Hizmetlerimizi anlatmada belki zorluklar çektik insanlara. Bizimle ilgili negatif propagandaların doğru olmadığını anlatma ihtiyacını hissetmedik belki de. Ayak üstü yalan ve iftiralara devam ediyorlar. Ben belediye başkanlığım ve sonraki dönemlerde bunu yaşadım. Kendimizi vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. İzmir'de Selçuk bunu başardıysa diğer ilçelerde ve merkezde de başarabilir."

Zeybekci, İzmir'in içindeki çekişmelerden ve tartışmalardan potansiyelini ortaya koyamadığını anlatarak, "İzmir bunu hakketmiyor. İzmir bu gecekondu görüntüsünü, altyapısızlığı, vizyonsuzluğu ve plansızlığı hakketmiyor. İzmir'in bir süslü gelin kız gibi güzellikleri olmasına rağmen maalesef bunu ortaya çıkaramıyor. Çünkü İzmir, çamurdan, çekişmelerden, kıskançlıklardan, kısır tartışmalardan kurtulamıyor. Ama inşallah bundan sonra hep beraber anlatacağız. 2023 hedeflerinde Ege'yi tek bir şehir olarak görüyoruz. Ege'nin zenginliği çok fazla çekişmelerle kenara itilmiş. Bu zenginlikler harap edilmiş" ifadesini kullandı.

Türkiye'de son 12 yılda yaşanan ekonomik gelişmelere değinen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye, başkalarının yönettiği bir ülke olmayacak. Şartları belirleyen bir ülke olacak. Türkiye'de bütün problemlerin ortadan kalktığını görüyoruz. 2015 genel seçimleri, bizim için çok önemli. Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları gibi gayri meşru olayların bir daha yaşanmaması için 2015 seçimlerinde demokrasi tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini yaşatmalıyız. Bu da yeni anayasa ile olacak. Yeni anayasayı tek başına yapacak çoğunluğu sağlamaya yönelik adımlar atmalıyız. Bunu yapamazsak, bunlar tekrar tekrar yaşanır. Çünkü bunlar normal yollardan iktidara gelemeyeceklerini biliyorlar. Türkiye'de siyasetin yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. İktidar partisinin arkasında güçlü bir muhalefetin de olması gerekli."

Bakan Zeybekci, daha sonra Selçuk Belediyesi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret etti.

Belediye başkanlığı görevinin millete hizmet etmenin en güzel makamlarında biri olduğunu vurgulayan Zeybekci, Denizli'de 7 yıl belediye başkanlığı yaptığını, siyasal ve ideolojik öncelikleri kenara bırakıp, tüm kenti aynı şemsiye altında buluşturduklarını belirtti.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum