İslam: Vandalizme İzin Yok

İslam: Vandalizme İzin Yok
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, insanların gösteri yapma hakkı bulunduğunu, ancak Vandalizme izin verilemeyeceğini söyledi.

Bakan İslam, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve Yaşar Karayel, Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, ildeki belediye başkanları ve parti yöneticileri ile birlikte AK Parti Talas ilçe kongresine katıldı. Bakan Ayşenur İslam Türkiye'nin yeni bir dönemin başında olduğunu, birlik ve beraberlik içinde büyük yürüyüşü sürdürmeleri gerektiğini anlatırken, "Hepimiz bu davanın birer neferi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Türkiye’nin aydınlık yolda olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şöyle dedi:

"Türkiye bu yolda ilerlerken aklını, gücünü hem de vicdanını kullanmaya devam edecektir. Bu kutlu yürüyüşümüzü durdurmaya çalışanlar oldu. Her seçim öncesinde terör örgütüne Türkiye’yi türbülansa sokmak için provokasyonlar yaptıranlar oldu. Seçimlerden mağlubiyetle çıkanlar, amaçlarına sokaklarda ulaşmaya çalışıyorlar. Kuklacılar, benarist hep aynı ama oyuncular değişiyor. Türkiye artık zar atıp kaderine razı olan bir ülke değil. Türkiye, kendine benzeyen ve kendi içinden çıkan liderle ve yönetimle yeni tanışmadı. Milletimiz, 1957’de rahmetli Menderes’i iktidara getirdi. Maalesef çeşitli oyunlarla yıprattılar ve darbeyle görevden alıp idam ettiler. Sonra sayın Turgut Özal çıktı ve ardından sayın Tayyip Erdoğan geldi."

Türkiye’nin, Suriye’de bir iç savaşın geldiğini gördüğü halde dünyayı buna ikna edemediğini anlatan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye etrafını iyi okuyor, bölge ülkeleriyle birlikte istikrarı hakim kılacak. Bugün mülteci olarak misafir ettiğimiz Suriyelilerin sayısı, pek çok ülkeden daha fazla. Türkiye en cömert ülke. Kendi ülkemizde gözyaşı ve kan istemiyoruz. 'Çözüm süreci', hiç kimsenin evlat acısı yaşamak istememesinden, herkesin, 'Yeter artık' demesinden sonra ortaya çıkmış bir süreçtir. Bu istikametten vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir piyona, hiçbir senariste üzerimizde başka oyunlar oynaması için izin vermeyeceğiz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sokak olaylarında aşırı güç kullanıldığı iddialarına değinirken, Avrupa ve dünyanın gelişmiş ülkelerindeki gibi bu tür gösterilere rastlanacağını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.