Çiçek: Önemli İmkanlara Sahip İki Ülke

Çiçek: Önemli İmkanlara Sahip İki Ülke
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hem Türkiye'nin hem Makedonya'nın önemli imkanlara sahip iki ülke olduğunu belirtti.

Çiçek, Makedonya'daki temasları çerçevesinde, başkent Üsküp'teki Stone Bridge Oteldeki Makedonya-Türkiye Ticaret Odasının (MATTO) düzenlediği yemekte iş adamları ile bir araya geldi.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Makedonya'yı daha önce de ziyaret ettiğini ancak bu büyüklükte bir organizasyonda iş adamlarıyla bir araya gelmediğini belirterek görüşmeden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yarınki temasları kapsamında, iki ülkenin karşılıklı beklentileri olan konuların yanı sıra ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi, derinleştirilmesi ve işbirliğinin artırılması ile ilgili gündemdeki konuları ele alacaklarını kaydeden Çiçek, Makedonya'nın Türkiye için son derece önemli bir ülke olduğunu ifade etti.

Çiçek, Türkiye'nin Makedonya'ya önem ve öncelik vermesinde birçok sebep bulunduğunu ifade ederek, "Burada soydaşlarımız, tarihi beraberliğimiz, uzun bir geçmişimiz, kültürel ilişkilerimiz ve akrabalıklarımız var. Dolayısıyla nereden bakarsak bakalım, Makedonya, ilişki kurmamız gerçekten hem zaruri hem önemli olan bir ülke" diye konuştu.

Makedonya ile Türkiye arasında herhangi bir siyasi sorunun bulunmadığını aktaran Çiçek, şunları kaydetti:

"Balkanlar, dünyanın en kırılgan bölgelerinden biridir. Türkiye, Balkan devletleriyle yakın işbirliği içerisine olmaya gayret ediyor, yoğun çaba sarf ediyor. Bunların başında da Makedonya geliyor. Makedonya ile aramızda, memnuniyetle ifade ediyorum ki herhangi bir siyasi sorunumuz yok. Yaptığımız temasları, görüşmeleri, karşılıklı en üst düzeyde ziyaretleri ilişkilerimizi daha da geliştirmek, kökleştirmek, kurumsallaştırmak ve iki ülkenin sahip olduğu potansiyelleri, iki ülkenin yararına, halklarımızın refahına, mutluluğuna, barışına katkı sağlamak için yapıyoruz."
"Hem Türkiye hem Makedonya önemli imkanlara sahip iki ülke"

Çiçek, siyasi ilişkilerde sorun olmamasının diğer alanlardaki ilişkilerin de kapısını açtığına işaret ederek, siyasi sorunların bulunduğu yerde, ekonomik, ticari ve diğer alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesinin zor olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.