Hastanede Komedi Gibi Olay!

Hastanede Komedi Gibi Olay!
Bir genç Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 3 ay gerçek doktor gibi muayene yaptı, reçete yazdı, vizitlere katıldı, hasta taburcu etti.

Türkiye’nin en büyük hastanelerindenİstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen ağustosta bir doktorun tavsiyesi ile başvuran Ali Haktan Yılman, pratisyen hekim olduğunu ve ekimdeki Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS ) hastanenin “acil” bölümünü tercih edeceğini söyledi. Bu süreçte acil serviste gözlemlerde bulunmak istediğini belirten Yılman’a izin verildi, ama muayene yaptırılmadı. Ancak hekimlerle arkadaşlığını ilerleten Yılman, kısa süre sonra “normal” mesaiye başladı.

VİZİTLERE KATILDI

Göztepe Acil Servis’te hasta kabul bölümü olan “yeşil alan”da çalışan Yılman muayene ile hekimlerin kaşelerini kullanarak yatış ve taburcu işlemleri yaptı. Reçete de yazanYılman hastaların diğer servislere sevkini gerçekleştirdi. Hastanede kadrolu doktor gibi çalışmaya başlayan Yılman, asistan hekimler ile birlikte nöbete de kaldı, uzman doktorlar eşliğinde vizitlere de girdi. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine misafir oldu, birlikte tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiği resimleri Facebook adresinden de paylaştı. Bu fotoğrafların altlarına yazdığı mesajlarla da kadrolu doktor imajını pekiştirdi.

OYUNU TUS BOZDU

Sahte doktorun oyunu TUS sınavının yapıldığı ekim ayında ortaya çıktı. Sınav sonucunda Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanlığı Bölümü’nü kazanan üç ismin arasında Ali Haktan Yılman’ın adının yer almaması doktorları şüphelendirdi. Yılman, doktorların “Kazanan isimler arasında sen yoksun. Ne oldu?” sorusuna “Haydarpaşa Numune Hastanesi’ni kazandım” yanıtını verdi. Ancak ikna olmayan “mesai arkadaşları” yaptıkları araştırma sonunda Yılman’ın yalan söylediğini anlayınca hemen sosyal medya adreslerinden Yılman ile fotoğraflarını silerken, sahte doktor da ortadan kayboldu. Yılman’ın Sağlık Bakanlığı Personel Takip Sistemi’nde ve Türk Tabipler Birliği listesinde de ismi yer almıyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum