Kaçak Sigara Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!

Kaçak Sigara Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
Sigaraya yapılan üst üste zamlar vatandaşı kaçak sigaraya yöneltiyor. Büyükşehirlerin göbeğinde kaçak sigara satılmasına adeta göz yumuluyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu sunduğu verilere göre, 2013 yılında 2 milyon 157 bin paket sigara yakalaması yapılmış. 2014 yılı Ekim sonu itibariyle yüzde 170 artışla 5 milyon 823 bin paket sigara yakalanmış.

Kaçak sigaranın Türkiye’ye girişi ise çok ilginç Kaçak sigaranın yüzde 80’lik bir kısmı Bulgaristan’daki fabrikalarda üretilip, İstanbul ve Mersin’deki Serbest Bölge’lere geliyor. Baronlar buradaki sigarayı alıp Irak ya da İran’a götürüyor. Daha sonra ise Şırnak Hakkari ve Van illerindeki sınırdan Türkiye’ye sokuluyor. Öyle ki Türkiye’de üretilen bazı sigaralar İran gibi ülkelere ihrac ediliyor daha sonra ise tekrar o ülkeden alınıp ülkemize kaçak yollarla sokuluyor.

BAŞBAKANLIĞA 200 METRE MESAFEDE KAÇAK SİGARA SATILIYOR!

Özellikle Büyükşehirlerde sigaraya yapılan zamlarla birlikte kaçak sigarada talep patlaması yaşanıyor. Öyleki Başkent Ankara’da Kızılay’da bulunan Başbakanlık binasına 200 metre mesafede pasajların içerisinde kaçak sigara peynir ekmek gibi satılmakta Baronlar ve PKK bu satışlardan büyük paralar elde edip ceplerini dolduruyor. Cebini düşünen vatandaşsa tekel bandrollü sigara çok pahalı olduğu için bu yola başvuruyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum