Cumhurbaşkanı'nın Damadından Merak Uyandıran İma

Cumhurbaşkanı'nın Damadından Merak Uyandıran İma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Sabah'taki köşe yazısında dikkat çeken bir "ima"da bulundu.

Berat Albayrak "Bu siyasi hareketi uzun yıllardır destekleyen tabanını kendinden uzaklaştırmaya yönelik mantıksız icraatları dikkatle takip ederken, ağzıyla kuş tutsa dahi günahını bile vermeyecek kesimlere karşı yapılan popülist planlamaları da ayrıca izliyoruz" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, yazısının sonunda bir de 'not' düştü ve "Son dönemde bürokraside iş yapan başarılı bazı bürokratlara karşı bir korkutma ve sindirme girişimi var" dedi.

Berat Albayrak'ın Sabah gazetesindeki yazısının tamamı şöyle:

"Bu siyasi hareketi uzun yıllardır destekleyen tabanını kendinden uzaklaştırmaya yönelik mantıksız icraatları dikkatle takip ederken, ağzıyla kuş tutsa dahi günahını bile vermeyecek kesimlere karşı yapılan popülist planlamaları da ayrıca izliyoruz." diyen Albayrak'ın işte o merak uyandıran yazısı: 

Siyaset ve hizmet iç içe kavramlar. İlişkisi ve başarı endeksi etkileşimleriyle doğru orantılı. Muhatap olan halkın talepleri ve istekleri doğrultusunda en doğru ve sağlıklı kararları almakla yükümlü bir kurum siyaset.

Son dönemde emeklilikle ilgili bize sıkça gelen hususların başında bu maaş kesintileri konusu geliyor. Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) adı altında işyeri sahibi olan yahut çalışan emeklilerden %15'lik kesinti yapılması ciddi sıkıntı oluşturdu. Kazanılmış bir hak konusunda ve halihazırda vergi ödenen böyle bir durumda bu tip bir düzenlemeyi biz de anlayabilmiş değiliz.

Meselenin neresinden bakarsak bakalım siyaseten ve ekonomik olarak hiçbir rasyonalitesinin olmadığını düşünüyoruz. Nitekim dünyadaki yaygın trendin de zenginden daha çok verginin alınması yönünde olduğundan hareketle, gelir seviyesi düşük kesimlere karşı daha makul politikalar uygulanması gerektiğidir. Son yıllarda siyaset, enerjisini özellikle birilerinin kuyuya attığı taşları çıkarmakta harcıyor. Duyduğumuza göre bu konunun düzeltilmesi yönünde bir çalışma yapılıyormuş. En kısa sürede nihayete erer inşallah.

Bunun dışında, özellikle yakın dönemlerde belediyelerden sosyal kurumlara kadar birçok yerde insanlara hizmet ve takınılan iletişim noktasında bazı sıkıntıların arttığını duyuyoruz. Bilinçli yahut değil, ancak burada önemli olanın halka hizmet şuurunda motivasyon kaybetmeden ilk günkü gibi halk tabanını samimi bir iklimde kucaklayan bir üslup ve icraat dilinin gerekliliğidir.

Bu siyasi hareketi uzun yıllardır destekleyen tabanını kendinden uzaklaştırmaya yönelik mantıksız icraatları dikkatle takip ederken, ağzıyla kuş tutsa dahi günahını bile vermeyecek kesimlere karşı yapılan popülist planlamaları da ayrıca izliyoruz. Konu bazı alt kademedeki kadroların menfi anlamda maharetli bir icra kabiliyeti olduğuna ve yukarıdaki sorumluluk sahibi şahısların bazı ehemmiyetli ve hayati mevzulardan bihaber olduğuna geliyorsa, işte bugünlerde her zamankinden daha da dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha görüyoruz.

Eğer durum bundan farklı bir zeminde ele alınıyorsa, aklımıza bir de kılavuz ilişkisi geliyor ki, esas sıkıntılı konu burada düğümleniyor. İşte o zaman daha fazla dikkat!

Not: Son dönemde bürokraside iş yapan başarılı bazı bürokratlara karşı bir korkutma ve sindirme girişimi var. Bu noktada bir çift sözümüz var. Kişisel hamasetini ülke menfaatinin önüne kim koyuyorsa bu kötülüğü başta siyaseten kendisine yapmaktadır. Bunun neticesini en kısa sürede göreceğimizden şüphe duymuyoruz. İkinci sözümüz de bu bürokratlara... Yaptığınız işten emin olduğunuz sürece Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmayın, üstelik bir de arkanızda siyasi tarihin en güçlü liderliği var. Unutmayın ki bu ülkede icazeti yurtdışında arayanlar değil, milletten alanlar her daim güçlü ve başarılı olmuştur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum