“Çocuklarımız Bu Öğretmenlere Mi Emanet?”

“Çocuklarımız Bu Öğretmenlere Mi Emanet?”
İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, halen MEB’de başörtüsü düşmanlığı yapan, milletin değerlerini aşağılayan öğretmenlerin varlığına dikkat çekti.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş “Çocuklarımız Bu Öğretmenlere Mi Emanet?” başlıklı açıklamasında, şunları kaydetti: “Öğretmenlik değerli bir meslektir, bizim inancımız bir harf öğretene 40 yıl saygı duymayı emreder, bir gün değil senenin tüm günleri zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz, doğuda halkın çocuklarına eğitim verirken teröristlerce katledilen öğretmenlerimiz hatırlanmalıdır. Bu fedakar insanları saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

Fakat ne yazık ki çocuklarımızı bilim ve fen öğretsin diye emanet ettiğimiz bazı öğretmenlerin onları halkın inancının düşmanı ve içinden geldiği kültürü aşağılayan, cepheye mühimmat taşıyan o fedakar Anadolu kadınının başörtüsünü aşağılayan, hor gören, hakir gören anlayışta yetiştirildiğini sosyal medyada paylaşma rekoru kıran bir videodan öğrenmiş bulunduklarını belirten Akbaş, şöyle dedi:

“Cepheye sırtında cephane taşıyan Nene hatunların, Kara Fatmaların başörtüsü,   öğretmenler tarafından düzenlenen bir şovda yere çalınıyor ve bu kültürün yaşam tarzı küçümsenerek kötü gösteriliyor. Ardından eteklerde atılarak flört, dans tarzı işler çağdaşlıkmış mesajı veriliyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ey halkımız çocuklarınız siz öğretmenler dansı, flörtü öğretsinler diye mi emanet ettiniz?. Bu halkın kadının % 70 başörtülü geriye kalan başı açıkların çoğu da başörtüsüne saygı duyar. Allahın emri başörtüsünü yere çalmayı öğretsinler diye mi bu istisna tarzdaki öğretmenlere emanet ettiniz?. Bu durumu kınıyoruz.

Bunu yapan öğretmenlerle ilgili avukatlarımız TCK'nın 216 maddesi gereği, "bir kesimin inancını aşağıla" suçundan hukuki süreç başlatacaklardır. Bu videonun geçtiği okulu acilen İnsan Hakları Savunucuları Derneği genel merkezine bildirmenizi rica ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum