Eliaçık Validebağ Korusu'nda Şov Peşinde!

Eliaçık Validebağ Korusu'nda Şov Peşinde!
Gezi Parkı’na verdiği destekle bilinen İhsan Eliaçık bu kez de Validebağ’da prim yapmak için ortaya çıktı.

Gezi’deki Anti Kapitalist Mülümanların Lideri olan İhsan Eliaçık bu defa şov için Üsküdar Altunizade'de bulunan Validebağ Korusu’nda görüldü.

Orada bulunan protestocu gruba açıklama yapan eliaçık, “Geziye ne için gittiysek buraya da aynı sebeple geldik. Mevcut hükümet bizim daha önce tanıdığımız arkadaşlarımızdı . Parkları ve ağaçları korumak için bunlara karşı çıkacağımız hiç aklımıza gelmezdi. “ dedi.

30 senedir cami yapılması planlanan Validebağ’daki arazinin bahane olduğunu asıl niyetlerinin koruluğa dalmak olduğunu iddia etti. Olayların nedenini ise kendince şöyle açıkladı, “Bunların koruluğa göz koyduğunu kıyısından köşesinden cami bahanesi ile burayı yok edecekler. Türkiyedeki arazi mafyası bir yere göz koyduğunda önce cami yapar ardından buldozer gelir.” dedi.  Bögede 26 caminin bulunduğunu belirten Eliaçık “ Bölge halkı ezan sesi duymak istemese bu 26 caminin yıkılmasını ister. Halbuki buradaki asıl mesele yeşil alanın yok edilmesine karşı çıkmaktır. Bugün bizatihi belediyeler eliyle yeşil kıyımı yapılıyor. Önce cami dikiyor arkasından buldozerlerle yeşil alana girmeye çalışılıyor. Allah’ın evi cami yeşil alanın yok edilmesi için kullanılıyor.” dedi.

İŞTE ÜSKÜDAR’DAKİ MESELENİN ASLI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bunlar camiye karşı olmadıklarını, yapıya karşı olduklarını söylediler. ‘Niçin karşısınız' dediğimizde ‘yeşili keseceksiniz, ağaçları katledeceksiniz' diyorlar. Ancak gösterdim, bu alanda ağaç değil bir tane ot yok. İşin doğrusu bu mahalle halkının yüzde 80'ni bu camiyi istiyor yüzde 20'si istemiyor. Ve bu camiyi biz değil bu mahalle halkı yapıyor. Ama bu caminin yapılmasını isteyen insanlar bunlar kadar gürültü koparmıyor"  sözleriyle meselinin aslını anlatmıştı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum