Bahçeli'den Yaylım Ateşi

Bahçeli'den Yaylım Ateşi
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında hükümeti yaylım ateşine tuttu.Bahçeli grup toplantısında alevi sorunu için 6 öneride bulundu ve hükümete bir de çağrı yaptı.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Geçmişte Türk milletinin kanını akıtanlar bugün el üstünde tutuluyor. MHP böyle bir özgürleşme mahvoluşu getirecektir ki bunu hoş göremeyiz. Türk milletinin birliğini çekemeyen odaklar bugün AKP'nin şifrelerini ele geçirdi.

TERÖRİST RIZA EFENDİMİZLE BİRLİKTE ANILIYOR

Davutoğlu Dersim isyanının ele başı terörist Rıza bugün peygamberimizle birlikte anılıyor. Horasan erenleriyle Dersim isyankarları aynı kefeye konuluyor. Hz. Ali teröristlerle aynı kefeye konuluyor.

"Eğer bugün 1937'de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız biliniz ki çok yakında 1984'ten itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir."

TUNCELİ İSMİ DEĞİŞECEK

Başbakan Tunceli'ye Erdoğan tarafından gönderildi. Davutoğlu bundan sonra Tunceli ismin Dersim olarak değiştirecek. Alevi islam inancına sahip insanların teröristlerle yolarının kesişmesi imkansızdır. Edep Yahu diyen bir zihniyeti Dersim isyanıyla anmak zulümdür.

GEÇMİŞ İSTİSMAR EDİLİYOR

Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizin geçmişte yaşanan olayları kaşıyıp istismar yarışına giriliyor. MHP kimsenin etkik kaynağına merak salmamıştır. Geçmişin kötülenmesiyle yapılacak vurgular bir ayrışmaya sebep olacaktır.

SÜRECE SONUNA KADAR KARŞIYIZ

Bizim için esas olan birleşmek ve birleştirmektir. Sonuna kadar sürece karşı duracağız. Duruşumuz nettir. Mezheplerin sorunlarına kucaklaştırıcı ilke ile bakarız.

CAMİ DE BİZİM CEMEVİ DE BİZİM

Biz dedik ki cami de bizim cemevi de bizim.Adımlarımız hükümet taarfından  karşılık bulmadı. Partimiz çalıştaylarda iyi niyetini gösterdi.

BU SORUNU TBMM'DE ÇÖZELİM

Çağrıda bulunuyorum, evladı kerbela istismarı yapıyorsunuz, alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sahibi olduğunuz demokrasi paketlerinin içine katmadan ilk adımları atalım ve TBMM zeminininde bu konuyu tamamıyla çözelim.

ÖNERİLERİMİZ ŞUNLAR:

Bu kapsamda önerilerimiz şunlardan ibarettir:

1- Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak, Türkiye Alevilik araştırmaları merkezi kurulmalıdır. Bu merkez desteklenmeli ve özerk olmalıdır.

2- Milli eğitim bakanlığında din kültürü derslerinin müfredatına doğru objektif bilgiler dahil edilmelidir.

3-Alevi islam inancı önderlerinden ilahiyatçılardan oluşan özel ihtisas komisyonu kurulmalıdır.

4- Diyanet işleri başkanlığı ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmalıdır.

5- Alevi islam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde diyanette radikal düzenlemeye gidilmelidir.

6- Cemevi gerçeği ön yargılarına katılmadan, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir. Cemevlerine devlet yardım etmelidir.

BU BİR KARDEŞLİK PROJESİDİR

Biz bu sorunların çözülmesi için teklifte bulunuyoruz. Bu konunun beklemeye tahammülü kalmadı. Bu konu istismar alanı değil, kardeşlik projesidir. MHP alevilerin yararına olacak her türlü düzenlemeye destek verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum