WhatsApp Mesajlarınızı Bakın Ne Yapıyor?

WhatsApp Mesajlarınızı Bakın Ne Yapıyor?
600 milyonu geçkin kullanıcısı bulunan WhatsApp, kişisel bilgilerinizi topluyor mu? İşte cevabı

WhatsApp’ın şu anda en fazla metin tabanlı mesajlaşma aracı olarak kullanılan uygulama olduğunu söylememiz yanlış olmaz. 600 milyonu geçkin kullanıcısı bulunan WhatsApp, kişisel bilgileri toplamayı seven Facebook tarafından satın alındıktan sonra bilgilerimizi toplamaya devam ediyor mu?

 HANGİ BİLGİLER TOPLANMIYOR?

WhatsApp, gizlilik notlarına göre kişi isimleri ve adresleri saklamıyor. Kişi isimleri ve numaralar, WhatsApp’ın sunucularında değil de telefonunuzda eşitleniyor. Facebook’un aksine WhatsApp, konum bilgisini de toplamıyor.
 
Bunların dışında WhatsApp, uygulama üzerin den gönderilen verilerin güvenliliğini garantilemiyor. Yani eğer hack’lenirseniz mesajlarınız riskte olabilir.
 
MESAJLARINIZ TOPLANIYOR MU?

WhatsApp, mesajlarınızı uzun süre saklamıyor. Sunucular, teslim edilmeyen mesajları 30 gün saklıyor, bu süre içerisinde mesaj teslim edilmemişse siliniyor.
 
WhatsApp gizlilik notlarına göre hizmet, tarih damgaları ve mesajların hangi numaralara gönderilip hangilerinden alındığı gibi günlük bilgileri saklıyor. Hizmet üzerinden alınan dosyalar, “kısa bir süre” saklandıktan sonra siliniyor.
 
WHATSAPP SATIN ALINDIKTAN SONRA İŞLER DEĞİŞİR Mİ?

WhatsApp’ın kurucusu olan Jan Koum ve Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’ta hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor. Koum olayı bir adım daha öteye taşıyarak temel değerlerin ve inançlarının değişmeyeceğini söylüyor.
 
GİZLİLİĞİNİZ KONUSUNDA ENDİŞENİZ VARSA NE YAPABİLİRSİNİZ?

Eğer kişisel gizliliğiniz konusunda endişeniz varsa, iCloud özelliğinizi kapatabilir, profil resminizi, son göründüğünüz tarihi ve durumunuzu sadece adres defterinizdeki kişilere göstermeyi tercih edebilirsiniz.
 
WhatsApp’ın Android uygulamasında yeni sunmaya başladığı şifreleme işlevi de, mesajlarınızın başka kişiler tarafından okunmadığı konusunda içinizi rahatlatabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.