Meteoroloji'den Kar Alarmı!

Meteoroloji'den Kar Alarmı!
Karakış Balkanlardan yurda giriş yaptı, dün gece Trakya'da etkili olmaya başlayan kar yağışı için Meteoroloji alarm verdi. Kar yağışı sebebiyle Antalya-Konya karayolu ulaşıma kapandı.

Çok kuvvetli bir kar yağışı bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kar şağışı yarın sabah saatlerinden itibaren ise iç bölgelerde yoğun bir şekilde etkili olacak.  

KAR ALARMI VERİLEN İLLER

Meteoroloji açıklamasına göre kuvvetli kar yağışı bugün yurdun güneyinde iç kesimlerde görülecek. Yarın sabah saatlerinden itibaren ise 3 ilde etkili olacak. Meteorolojinin uyardığı üç il şunlar;

*Burdur
*Afyonkarahisar
*Isparta
*Konya
*Karaman
*Niğde
*Kayseri'nin güneyi 
*Adana'nın kuzey kesimlerinin yükseklerinde (Pozantı, Aladağ) kuvvetli kar yağışıgörülecek. 

Meteoroloji uyarısında Antalya ile Mersin'in yüksek kesimlerinde de kuvvetli kar yağışıbeklendiği uyarısı yapıldı. Yağışlar şiddetli olacağı için özellikle Toroslar mevkiinde başta ulaşım olmak üzere ciddi aksamalara sebep olacak. 

ANTALYA KONYA YOLU KAPANDI

Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir karayolu trafiğe kapandı. Sabah erken saatlerden itibaren başlayan ve merkezde 30 santimetreyi geçen kar yağışı, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle Antalya'yı Konya'ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı.

Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi. İlçede ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi.

Ekipler, yol açma çalışmalarına devam ederken, sürücüler çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda uyarıldı.

AFYONKARAHİSAR'DA ŞİDDETLİ KAR

Afyonkarahisar'da mevsimin ilk karı yağdı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezinde etkisini gösterdi. 

Meteoroloji uyarısına göre kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak ve yarın da kuvvetli olarak devam edecek. 

FIRTINA UYARISI VERİLEN İLLER

Batı Akdeniz için de meteoroloji fırtına uyarısı yaptı. Buna göre şiddetli rüzgar etkili olacak ve fırtına yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürecek. 

Açıklamaya göre Batı Akdeniz'de öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara bölgesinde de şiddetli fırtına etkili oluyor. İDO seferlerini aksatan fırtına etkisini sürdürecek. Güney Ege'de için de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına alarmı geçti. 

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALARMI

Meteoroloji Antalya ve Mersin için ise şiddetli yağış alarmı geçti. Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) ile öğle saatlerinden itibaren batısından başlayarak Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli ( 21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.