Hükümetten Yargıtay'a Sert Cevap

Hükümetten Yargıtay'a Sert Cevap
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklamayla Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a sert çıktı: Yargıya müdahale olarak takdim edilmesi izaha muhtaçtır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklamayla Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a sert tepki gösterdi. Bekir Bozdağ, "Yeni yargı paketinin yargıya müdahale olarak takdim edilmesi izaha muhtaçtır" dedi.

YARGITAY BAŞKANI ALİ ALKAN NE DEMİŞTİ?

Yargıtay Başkanı, yeni daireler kurulması, hakim ve cumhuriyet savcılarının Yargıtay’a atanması hakkında düzenlemelere dün yaptığı açıklamayla sert tepki göstermişti.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan yazılı açıklama yaparak, "Yapılan düzenlemeler bize sorulmadı" dedi. Alkan, düzenlemelerin "yargı bağımsızlığına" aykırı olduğunu da vurguladı. Alkan, yapılan düzenlemenin "yürütmenin, yargıya müdahalesi" olduğunu da belirterek, "Bu müdahale, daha ne zamana kadar devam edecektir? Yürütme Yargıtay Birinci Başkanlık kurulu nasıl oluşursa memnun kalacaktır?" dedi. Yargıtay Başkanı, yargının teşkilat yapısının "ani gelişen olaylar üzerine, makul, meşru ve haklı gerekçe içermeden" düzenlenemeyeceğine de vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.