Sadri Şener'den Bomba Sözler!

Sadri Şener'den Bomba Sözler!
Trabzonspor'un eski Başkanı Sadri Şener, yargılandığı davada avukatlara ödeme yapıldığını belirterek, “Para vermeseydik borçlardan dolayı Trabzonspor kapanmıştı." dedi

Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener’in, kulübü 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla, “güveni kötüye kullanma” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından yargılanmasına devam edildi. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Sadri Şener ve avukatı Mehmet Şentürkile davacı Trabzonspor Kulübü’nün avukatı Fuat Göktaş katıldı.

Sadri Şener yönetime geldiği dönemde birçok hukuki sorunla boğuştuklarını hatırlatarak kulübü mali açıdan güçlendirmek için iki şirketi birleştirdiklerini söyledi. Şike süreci döneminde kulübün kasasına Şampiyonlar Ligi’nden 25 milyon eurodan fazla paranın girmesini sağladıklarını kaydeden Şener, “Bu süreçte avukatlara paralar ödedik. Hatta Trabzonsporlu olan bir avukata bir milyondan fazla para ödedik. Zor günler yaşadığımız, evime haciz geldiği dönemde kulübe bugünkü para ile 60 milyon lira hibe ettim” dedi.

‘Yemezler’ 
Avukatlara kendi döneminde usulsüz ödemeler yaptığı iddialarını reddeden Sadri Şener şöyle devam etti:

“Hiçbir avukat para almadan çalışmaz. Üzerime atılı suçlamaları ve bilirkişi raporunu kabul etmiyorum. Trabzonspor Kulübü’nün en büyük davasının şike davası olduğu ifade ediliyor, bizim en büyük davamız 2 şirketin birleştirilmesidir. Kulübün hukuki işlemlerini de İstanbul’daki 4 büyük kulüp ve avukat ücretleri dikkate alındığında oldukça az maliyetle gerçekleştirdik. O dönemde benim TMSF ile sorunlarım vardı ve anlaşmak üzereydik. Bu paralar benim hesabıma yatırılsaydı TMSF el koyabilirdi.”

Dava başka tanıkların dinlenmesi ve yeniden bilirkişi incelemesinin yapılıp, yapılmayacağının değerlendirilmesi amacıyla ertelendi.

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sadri Şener, “Avukatlara para vermeseydik borçlardan dolayı Trabzonspor kapanmıştı. Çünkü her sene 15-20 milyon olmak üzere şimdiye kadar 120 milyon civarında para ödememiz gerekiyordu. Biz bunu sağladık” dedi. Şike davasına da değinen Şener, “Şikeden alnımızın akıyla çıktık. Avukatlara verdiğimiz para yüzünden 25 milyon euro gibi büyük bir para aldık UEFA’dan. Kulübe kara leke sürmedik ama illa bana sürmeye çalışıyorlar, yemezler tabi” diye konuştu.

'BİRLİKTE YERİZ!' 
Sadri Şener, kulübe yüklü miktarda para hibe eden tek başkan olduğunu vurgulayarak, “O sayılmıyor. Hakim beye dedim ki kötü niyetim olsaydı yönetim kurulu kararıyla o parayı alırdım. Kimse de dönüp bir şey yapamazdı. Herkes faiziyle aldı bir tek ben almadım. Bana bu itibarsızlaşma hareketinden sonra hibe ettiğim parayı inşallah alır birlikte yeriz. Buna ilişkin kanunda bir madde de var” ifadelerini kullandı.

‘Kişisel husumetim yok’ 
Kendisini dava eden Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile aralarında kişisel bir husumet olmadığını dile getiren Şener, “Aynı kulvarda iki insan değiliz. Demokrasinin bazen kötü yanları oluyor. Hakkı olmayanlar da seçilebiliyor. Buna demokraside çözüm bulamadılar” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum