İran'da Büyük Kriz Çözüldü

İran'da Büyük Kriz Çözüldü
İran Meclisi, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı için önerdiği 5'inci isim Ferhadi'yi onayladı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, uzun süredir seçilemeyen Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği 5'inci isim Muhammed Ferhadi meclisten güvenoyu aldı.

Ruhani'nin "üniversite ve yükseköğretim faaliyetlerini yürüten" Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği Ferhadi için mecliste yapılan oylamada 197 evet, 28 hayır oyu kullanıldı. Oylamada, 10 milletvekili de çekimser kaldı.

Cumhurbaşkanı Ruhani göreve gelmesinin ardından söz konusu bakanlık görevi için meclise Cafer Meylimünferid, Rıza Ferecidana, Mahmud Neyli Ahmedabadi ve Fahreddin Ahmedi Danişaştiyani'yi önermişti. Bunlardan sadece Ferecidana meclisten güvenoyu almasına rağmen 9 ay sonra ağustosta hakkında gensoru önergesi verilmişti. Yapılan oylamada, Ferecidana güvenoyu alamayarak bakanlıktan azledilmişti.

İranlı milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin daha önce meclise önerdiği isimlere, 2009'da yapılan olaylı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılan gösterileri öne sürerek güven oyu vermemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.