Erdoğan MÜSİAD Fuarı'nda Konuştu

Erdoğan MÜSİAD Fuarı'nda Konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'nda konuşuyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'nda konuştu. Burada yaptığı konuşmasında Ortadoğu ve Afrika'da yaşanan gelişmelere değinerek Batılı ülkelere göndermede bulunan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kadın-erkek eşitliği üzerine yaptığı açıklamasının bir takım gruplar tarafından çarpıtılmasına da ''Ahlak zafiyeti yaşıyorlar'' şeklinde sert bir cevap verdi.

TÜRKİYE YATIRIM İÇİN EŞSİZ BİR FIRSAT

Sağlam finansal yapısı ile Türkiye'nin yatırım ve ticaret yapmak için eşsiz bir ülke ve eşsiz bir fırsat olduğunun altını çizen Erdoğan, 5 gün boyunca fuara katılan misafirlerin özellikle Türkiye'nin gücünü keşfetmesini istediğini söyledi.

MESCİD-İ AKSA'YA BARBARCA SALDIRIYORLAR

Filistin meselesinin küresel sorun olarak güncelliğini koruduğunu ve gelinen noktada Mescid-i Aksa'ya karşı barbarca saldırılar yapıldığına da değinen Erdoğan, ''Avrupa Birliği yanı başında insanlar ölürken suskun kalmayı tercih ediyor. Birleşmiş Milletler Filistin'deki sorunu çözmek için hiçbir adım atmıyor.'' dedi.

TÜRKİYE'Yİ DE HEDEF ALDILAR

Küresel bir takım odakların Türkiye'yi de hedef almaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, Gezi ve 17-25 Aralık olaylarının da perde arkasında bu yönde senaryoların yattığını dile getirerek, ''6-7 Ekim olaylarıyla Türkiye ekonomisi hedef alınmış kasıtlı olaylar başlatılmıştır.'' diye konuştu.

''AHLAK ZAFİYETİ YAŞIYORLAR''

Geçtiğimiz günlerde ''Kadın-erkek eşit olarak göremezsiniz, kadın eş değerdir'' diye bir söz söylediğini ve bunu birilerinin farklı yerlere çektiğini de dile getiren Erdoğan, ''Kadın ve erkek eşitliği açıklamama yönelik ahlak zafiyeti yaşanıyor. Bunlarda yalan var, takiye var tek olmayan dürüstlük. Bana iftira atanlar önce kendilerini aynada izlesinler.'' şeklinde sert cevap verdi.

Batı medyası art niyetli haberler yaptığına da vurgu yapan Erdoğan, tüm algı operasyonlarına rağmen Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yükseldiğini söyledi.

DÜNYA İSTERSE ÖLÜMLERE ENGEL OLUR

''Ortadoğu'da haklar gasp ediliyor ve binlerce insan öldürülüyorsa orada adaletten bahsedilemez.'' diyen Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti; 

''Bir avuç elmas, bir avuç petrol için susanlar öncelikle yaşadıkları şu dünyaya büyük haksızlık içindedirler. Dünya isterse Filistin'de, Suriye'de ve Irak'ta insanların ölümüne engel olabilir.''

BİRLİKTE BÜYÜMEKTEN YANAYIZ!

Hiç çekinmeden hakkı savunmaya devam edeceklerini ve dış politikayı bunun üzerine inşaa edeceklerini de söyleyen Erdoğan, ''Her ne olursa büyümekten değil, birlikte büyümekten mazlumların elinden tutarak büyümekden yanayız.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum