Davutoğlu Başkanlara Süreci Anlattı

Davutoğlu Başkanlara Süreci Anlattı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da başlayan AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşuyor

Davutoğlu,  halk nezdinde samimiyet testinden geçtiklerini belirtirken, Kürtçe yayının başlatılmasından Kuzey Irak ile yapılan görüşmeler ve Türk- Kürt gerilimine değindi.

Oslo Görüşmeleri ve Habur sürecinin birileri tarafından manüple edildiğini ve çözüm sürecinin büyük yara aldığını anlatan Davutoğlu, 6-7 Ekim sürecinde de benzer adımların atılmak istendiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu: "12 yıl içinde AK Parti iktidarlarının siyasi iradesinden, iyi niyetinden kimsenin tereddütü olmamalıdır. İç ve dış birçok provokasyona rağmen Türkiye içinde kalıcı barışı temin etmek için ne yoğun çabalar sarfettiğimize herkes şahittir."

Davutoğlu şunları söyledi:

"6-7 Ekim'de bir türbülans yaşandı. Bundan herkesin ders çıkarması gerekir

-Paralel yapı, paralel kanallarla yeni güç alanları oluşturmaya çalıştığı gibi başka bir yaptı da farklı kanallardan güç oluşturma gayreti içinde.

Çözüm süreci sadece bir tarafla devlet arasındaki işleyiş değildir. Çözüm süreci yanında Alevi vatandaşların sorunları ile doğrudan ilgilenen tüm kesimleri kuşatan bir sürece geçilmesidir.

-Çözüm süreci artık hepimizin meselesidir. Gerektiğinde yerel anlamda akil insanlar heyeti oluşturarak toplumun her kesiminin bu olayda tavır alması ve olayı benimsemesi gerekir.

-Çözüm süreci bizim için ilkesel bir konudur. Taktik bir konu değildir.

-Sürecin bir ayağı da hukuki zemindir. Yapılan yeni düzenleme ve yasalarla hukuki zemini oluşturduk. Birileri yol kesmeye devam ederse birileri Türkiye'yi Suriye gibi konuma getirmeyi düşünürse olay özgürlükten çıkar güvenlik şartı ön plana çıkar.

-Suriye rejimi depremi kendi başlattı. Sertlik baskı yapılırsa düzen kurulacağını zannetti ama bugün bambaşka bir durum söz konusu.

-Çanakkale'de, Şanlıurfa'da Kuttul emare'nin kurtarılmasında beraber savaşmış bir neslin torunlarıyız.

-Halk yetki veriyor, belediye başkanı seçiliyor. Bizim partiden olsun veya olmasın. Biz o başkanla görüşürüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.