'Atom Bombalı' Tercümeye Veryansın

'Atom Bombalı' Tercümeye Veryansın
Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Bakan Yıldız, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu’nun ardından basın toplantısı düzenledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Rusya Federasyonu ile yaptığımız nükleer güç anlaşmasını atom bombası yapıyor diye tercüme etmek, benzer bir ithamın hemen yanı başında bulunan itibarsızlaştırma ile alakalı konulardır” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Bakan Yıldız, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu’nun ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin IŞİD’e petrol sattığı iddialarıyla ilgili Yıldız, “Onu konuşanları bunu iddia edenleri ispata davet ettik. Varsa elindeki delilleri herhangi bir resmi kurumun, herhangi bir hükümet yetkilisinin, herhangi bir kamu bu işin içindeyse lütfen bu delilleri bize getirin dedik ki bunu söyleyeli bir buçuk ay oldu henüz getiremediler, bekliyoruz hala.

Böyle bir şey söz konusu değil biz bunu iyi biliyoruz. Türkiye’nin gerek enerji sektörü gerekçesiyle gerekse farklı gerekçelerle yurt dışındaki itibarının sarsılmasına yönelik çalışmalardır bunlar. Çünkü biz aynı zamanda o iddiaya göre atom bombası yapıyoruz.

Rusya Federasyonu ile yaptığımız nükleer güç anlaşmasını atom bombası yapıyor diye tercüme etmek, benzer bir ithamın hemen yanı başında bulunan itibarsızlaştırma ile alakalı konulardır. Biz işimize bakıyoruz, iş üretmemiz lazım ama şunu da takdir edersiniz ki yaptıklarımızla anlatmakta güçlük çektiğimiz bir ortamda yapmadıklarımızda savunma ihtiyacı hissettirmek tabi ki bizim için biraz zor geliyor. Bu tür hatalara da inşallah düşmüyoruz” açıklamalarını yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederek, “Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Karma Ekonomik Komisyonu 13. Dönem Toplantısını tamamladık son derece faydalı, başarılı ve verimli geçen toplantılarla beraber değerli meslektaşım sayın Novak’la beraber ekiplerimiz, heyetlerimiz, Ekonomi ve Dışişleri Bakanlarımız, Ulaştırma, Tarım Enerji bir çok bakanlıklarımızla beraber bunu sayın büyükelçilerimizle beraber tamamladık. Sayın Putin’in Türkiye ziyareti öncesi böyle bir toplantıyı yapmak bence isabetli bir karardı.

Orada konuşulacak birçok konunun alt yapısı burada hazırlanmış oldu. Yalnız enerjide değil bir çok sektörde değerlendirme imkanına sahip olduk. Ben Rusya’da Moskova’da göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı sayın bakanımıza ve değerli ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.